Empordà

Empordà

L'EMPORDÀ

Director: Marc Verdaguer i Font

Redacció: Santi Coll, Sònia Fuentes, Roger Illa, Josep López, Núria Noguera, Lluís Ribera, Marc Testart i Cristina Vilà.

Correcció: Marta Bayot

Editorial L'Empordà, SL

Gerent: Carles Ayats Aljarilla

Administració: Anna Illa

Publicitat: Juanjo Alfonso, Anna Torrent i Susanna Pérez

Història del mitjà

L'EMPORDÀ és el punt de referència informatiu d'aquesta comarca des del 4 de gener de 1978. Quan tot just la societat democràtica començava a caminar, la nostra publicació va iniciar el seu camí per ocupar l'espai deixat per les publicacions del Movimiento.

Si bé el tarannà democràtic, comarcalista i plural s'ha mantingut des dels primers números, la publicació ha vist com amb el pas dels anys s'anava adaptant a les necessitats del seu entorn més immediat. D'aquells primers col·laboradors que, de forma desinteressada, elaboraven el periòdic gairebé a mà, s'ha passat a la creació d'una empresa professional capaç de donar resposta a un mercat cada vegada més exigent i competitiu.

Avui, aquells primers fulls de paper couché han estat substituïts per un periòdic en format tabloide i imprès en una rotativa. L'anàrquica distribució dels primers dies ha desembocat en una clara diferenciació de seccions i continguts. Així mateix, aquelles imatges gairebé testimonials han estat substituïdes per un nou tractament gràfic, en què la fotografia pren un notable paper de coprotagonista de la informació.

Aquest important salt qualitatiu té dues dates significatives: el 10 de juny de 1992, en què la publicació va iniciar la informatització de tot el procés d'edició amb l'estrena d'unes noves instal·lacions; i el 23 de novembre de 1994, en què el Setmanari de l'Alt Empordà va presentar una nova maquetació. El 18 d'abril de 2000, l'EMPORDÀ va estrenar nou disseny per a la seva portada i va fer algunes reestructuracions a les seccions de l'interior de la publicació.

A totes aquestes novetats tècniques, durant els últims anys, també s'hi ha afegit el color a la portada i contraportada, la creació de l'edició electrònica Empordà en línia (www.emporda.net), estrenada el 5 de desembre de 1995, i l'obertura d'un nou servei, el Club del Subscriptor, destinat a un dels col·lectius més importants per a la premsa comarcal.

El 16 de febrer de 2005, EMPORDÀ es va convertir en la quarta publicació d'Editorial Prensa Ibérica a Catalunya. EPI també és propietària de Diari de Girona i Regio7, i té el 50% de les accions del Magazine, setmanari de cap de setmana que compta amb una difusió de prop de 800.000 d'exemplars.

Les altres capçaleres d'Editorial Prensa Ibérica són Diari de Girona, Diario de Ibiza, Diario de Mallorca, Información, La Nueva España, Levante-EMV, La Provincia, El Faro de Vigo, La Opinión de Granada, La Opinión de La Coruña, La Opinión de Murcia, La Opinión de Málaga, La Opinión de Tenerife, La Opinión de Zamora, Regió 7, SuperDeporte, Mallorca Zeitung, Costa Blanca Rundchau i The Adelaide Review (d'Austràlia).

EMPORDÀ és membre de l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) i éstà controlat per l'Oficina de Justificació de la Difusió (OJD).
Amb el suport de:


Generalitat de Catalunya


Compartir l'article