Blog 
Trinco-trinco
RSS - Blog de Albert Soler

L'autor

Blog Trinco-trinco - Albert Soler

Albert Soler

Albert Soler, periodista. Redactor i opinador de Diari de Girona

Sobre aquest blog de Empordà

Recull d'articles d'opinió publicats a Diari de Girona


Arxiu

 • 02
  Gener
  2012

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   

  Audiència reial

  A La Vida de Brian, el poble s'aplegava a la plaça només per riure's d'Herodes quan aquest, papissot, pronunciava el nom de "Pijus Magnificus". Un sospita que és per raons idèntiques que tants espanyols esperaven que dissabte a la nit el Rei fes una referència directa al seu gendre Urdangarin en el missatge de Nadal. No va ser així. El monarca va salvar la trampa que per a la seva oratòria suposava un gendre tetrasíl·lab i amb excessiva presència d'erres i des al cognom, sense necessitat ni de substituir-lo per expressions com "el meu gendre" o "aquell que jugava a handbol". En va fer prou de dir que "la justícia és igual per a tothom" perquè la majoria de mitjans de comunicació i partits polítics deduissin que es refertia a Urdangarin i elogiessin la seva saviesa i el dir les coses pel seu noos, vull dir pel seu nom. Per als que ens ho mirem des de la modesta llunyania, en canvi, assegurar en públic i amb fermesa que la justícia és igual per a tothom només pot significar: 1) que se n'acaba d'assabentar 2) que li són aliens els conceptes "justícia" i "tothom" 3) que té l'esperança que dient-ho amb un betlem al costat mentre els que ho escolten es posen cecs a cava i polvorons, algú s'ho acabi creient.

  L'audiència reial, que segles enrere significava alguna cosa relacionada amb protocol i recepcions, avui és el share que aconsegueix el Rei la nit de Nadal. Dissabte va ser d'un trist 62%, malgrat ser emès per 60 televisions. Els televidents del segle XXI volen més que simples insinuacions. A Sálvame i a La Noria, que competeixen en franja horària i en transcendència amb el missatge reial, quan acusen algú de ficar la mà a la caixa o de posar banyes ho fan amb noms i cognoms. El Rei pronunciant "Urdangarin" hauria sigut amb tota seguretat motiu d'alegria nadalenca i el vídeo més vist de l'any. Ens ho van furtar.

  A veure si n'anem aprenent, Majestat, que ja són uns quants anys de missatge nadalenc, i al pas que va li caurà el programa de la graella.

   

  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook