Els municipis pesquers de l'Empordà promouran l'Economia Blava amb una inversió de 950.629 euros

Els municipis del l Grup d’Acció Local Pesquer de la Costa Brava duran a terme 44 projectes que optaran a un ajut de 579.481 euros

Pescadors.

Pescadors. / Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Empordà

Empordà

Els municipis pesquers de Cadaqués, l’Escala, Llançà, el Port de la Selva, Roses, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i l’Estartit, del Grup d’Acció Local Pesquer de la Costa Brava, duran a terme 44 projectes que optaran a un ajut de 579.481 euros i suposaran una inversió de 950.629 euros.

Això s'ha anunciat en el marc de la fira Seafood, que ha aplegat aquest 25 d'abril, els projectes que el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha seleccionat per optar aquest 2024 a les ajudes per promoure l’Economia Blava en els municipis pesquers de Catalunya. Són un total de 175 actuacions que poden accedir a un ajut total de 2,5 milions d’euros i suposaran una inversió en el territori de 5,7 milions d'euros.

Aquest import, cofinançat amb el Fons Europeu Marítim de Pesca i d’Aqüicultura, s’ha incrementat en més del doble respecte del pressupost del període anterior, passant d’1 milió a 2,5. D’aquesta manera, el nombre de projectes que opten a subvenció s’ha incrementat en 121 respecte de l’any 2023, quan en van ser 54, i els projectes es podran implementar a la totalitat del litoral pesquer català.

Els ajuts estan oberts a operadors públics i privats (administracions, empreses, entitats) de l’Economia Blava local que han presentat projectes adaptats a la implementació de l’estratègia aprovada per cada Grup d’acció Local Pesquer. Aquests grups són entitats sorgides per dissenyar i desenvolupar en el territori, de baix a dalt, estratègies per a la gestió dels ajuts europeus, tot permetent centrar les actuacions i els recursos en les prioritats definides pel territori mateix.

Els projectes finançats estaran adreçats a incrementar el valor afegit dels productes pesquers amb noves inversions en transformació, comerç al detall i restauració, a fomentar la divulgació i promoció de l’activitat pesquera a les confraries de pescadors, a la creació d’ocupació en altres sectors de l’Economia Blava, a la conservació i creació de patrimoni cultural a les viles marineres i el patrimoni mediambiental dels municipis pesquers i a reforçar el paper de les comunitats pesqueres en el turisme local i las governança dels recursos pesquers i les activitats marítimes.