Mossos ha superat, per primera vegada a la seva història, els 2.000 efectius a la regió policial de Girona

El director de la Policia, Pere Ferrer, ha anunciat que a principis de juny la comissaria de la Jonquera ja estarà llesta

Alguns dels mossos que han rebut distinció a les Esquadres 2024.

Alguns dels mossos que han rebut distinció a les Esquadres 2024. / Gerard Vilà

Empordà

Empordà

Està previst que en breu entri en funcionament la nova comissaria de la Jonquera. En concret, el director de la Policia, Pere Ferrer, ha revelat que a principis de juny ja estarà llesta i destaca la importància d’haver tirat endavant un projecte com aquest "per donar resposta de manera eficient a una zona que ho necessitava". Ho ha anunciat en el dia de les Esquadres de Girona, celeberat aquest dijous al Teatre Jardí de Figueres. On s’han lliurat 396 felicitacions, 24 medalles i quatre obsequis institucionals a diferents agents i membres de les comissaries que conformen tota la Regió Policial de Girona, altres cossos policials, serveis mèdics, agents rurals i ciutadans.

Les Esquadres també han servit per celebrar que per primera vegada s'han superat els 2.000 mossos a la regió policial de Girona. En aquest sentit, Ferrer ha deixat clar que "no n’hi ha prou" i que "cal seguir creixent", tenint en compte el pla 2030 que contempla 22.000 policies. Precisament, la comissària de la regió policial de Girona, Sílvia Catà, ha reconegut que està "satisfeta" de tenir el nombre d'efectius actuals i que "ara s’han d’ordenar". Catà ha assenyalat la importància del relleu generacional que hi ha als Mossos de la demarcació de Girona. "És important que els que porten temps aquí es trobin amb els que fa poc que han arribat", ha assenyalat.

Unitat de drons

En aquest sentit, abans que acabi l'any ja estarà treballant la unitat de drons dels Mossos a l'aeroport de Girona. El Departament d'Interior ja ha adquirit els aparells i ha parlat amb el director per tal de poder treballar-hi. La unitat estarà formada per sis mossos, que donaran suport als efectius terrestres quan faci falta. Ferrer, ha destacat la feina que ha fet la unitat de drons aquest últim any i, per això, des d'Interior han cregut convenient que s'estengués a la resta de territoris.

Ferrer ha explicat que la unitat central s'ha especialitzat i això ha fet que calgués territorialitzar-la. "Es tracta d’una eina que els mateixos comandaments requereixen cada vegada més per poder donar un millor servei. Vam creure que calia estendre-la per donar suport a les unitats ARRO i Seguretat Ciutadana", ha assenyalat Ferrer.

El director de la Policia també ha destacat el fet que la finca Gaudí de Girona -on hi ha actualment les unitats de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO)- passa a ser propietat del Departament d’Interior, després de la cessió de l’Ajuntament de Girona. S’espera que el Departament hi faci la inversió necessària per poder millorar-ne les instal·lacions.