PETITA AGENDA D'ACTIVITATS

Els millors plans per aquest cap de setmana a l'Alt Empordà

Empordà

Empordà

Ja és aquí el cap de setmana! Per això, us proposem tres plans que no et pots perdre a l'Alt Empordà.

El millor xuixo del món s'escull a l'Escala

  • Diumenge 10 de març, al matí
  • Alfolí de la Sal / Plaça de la Sardana

Pastisseries, forns i restaurants es trobaran aquest diumenge 10 de març a l'Escala per disputar-se un títol singular: el de Millor Xuixo del Món. I és que la vila marinera és la seu de la final de la quarta edició del Concurs Mundial del Xuixo 2024, impulsat pel gastrònom Salvador Garcia-Arbós.

Mollet de Peralada celebra la Fira de la Transhumància

  • Diumenge 10 de març, tot el dia
  • Diversos espais

L’excel·lent acollida que va tenir la primera edició de la Fira de la Transhumància, tant entre el públic com entre els veïns convertits en voluntaris, ha empès a l’associació Amics de Mollet de Peralada a donar-li continuïtat. Així, aquest diumenge i al llarg de tot el dia, el poble s’omplirà d’activitats que giraran entorn la temàtica. Tot i mantenir-se l’estructura de l’any passat, repetint tallers i demostracions com ara esquilar a màquina i amb tisora, que va aixecar molta expectació, s’inclouran algunes novetats com la substitució d’anar a pasturar amb el pastor amb passar-hi una estona al corral, ubicat dins el celler la Vinyeta, per veure de prop els xais petits i com les mares donen de mamar.

Vila-sacra celebra dues dècades de la Fira de la Ceba i el Calçot

  • Diumenge 10 de març, tot el dia
  • Diversos espais

Fa vint anys, l’Ajuntament de Vila-sacra va decidir impulsar una fira que va resultar ser un revulsiu que va apropar molta més gent al poble. Es va fer donant valor a dos productes locals molt apreciats: la ceba i el calçot. Dues dècades més tard la fira es manté, ja que «continua servint per donar un punt de qualitat a la vida del poble». Així, aquest diumenge, el centre del poble s’omplirà d’activitats molt populars com passejades guiades, jocs per la mainada, tallers i exposicions. No faltaran, evidentment, la degustació de calçots que es farà a la plaça de l’Església a càrrec de dues associacions, i on també els visitants podran adquirir ceba -no planter- i calçot local sense coure.

Subscriu-te per seguir llegint