AGENDA

Sis plans que no et pots perdre aquest cap de setmana a l'Alt Empordà

El festival Ceba Negra de Figueres, El Saló de Tecnologia i Manga de Roses i la Fira del Carbó de Sant Llorenç són algunes de les propostes més destacades dels dies 2 i 3 de març

L'agenda d'actes ve farcida de propostes aquest cap de setmana.

L'agenda d'actes ve farcida de propostes aquest cap de setmana.

Empordà

Empordà

Arriba el primer cap de setmana de març i a l'Alt Empordà ve carregat d'activitats. És per això que us proposem sis plans que no et pots perdre.

El món del 'true crime' arriba a Figueres amb el Ceba Negra

  • La Cate i altres espais
  • Del divendres 1 al diumenge 3 de març, tot el dia

La crònica negra i el true crime tenen una nova cita a Figueres. Es tracta de la tercera edició del festival Ceba Negra, que enguany homenatjarà Bruno Pérez i recordarà el segrest de la farmacèutica d'Olot. El narcotràfic o les raons per les quals es mata seran temes que s’analitzaran durant les conferències amb especialistes del crim que es faran durant el certamen.

El Saló de Tecnologia i Manga torna a Roses

  • Pista Municipal Polivalent
  • Del divendres 1 al diumenge 3 de març, tot el dia

Després de l’èxit assolit l’any passat, el Saló de Tecnologia i Manga torna a Roses. Organitzat per l’Associació Roses Tecnològic, amb la col·laboració del Departament de Joventut de l’Ajuntament, enguany tindrà lloc de l’1 al 3 de març. L’emplaçament tornarà a ser la pista Municipal Polivalent, que acollirà els diferents espais (Realitat Virtual, PS4, Retrogaming, Arcade, EDAG, espai manga i disseny... ), la Zona LAN Party on tindran lloc els tornejos i un escenari que acollirà karaoke, balls i actuacions.

Fira al carbó de Sant Llorenç de la Muga

  • Diversos espais
  • Diumenge 3 de març, tot el dia

El poble de Sant Llorenç de la Muga tornarà a dedicar aquest any la seva fira al carbó, després del canvi que van experimentar l’any passat passant de la mongeta al carbó. La fira, que enguany arriba a la vint-i-quatrena edició, se celebrarà aquest diumenge 3 de març durant tot el dia amb diverses activitats. Comptarà amb unes quaranta parades al centre del poble durant tota la jornada. Una pila de 33.000 quilos de llenya d’alzina i uns quaranta voluntaris veïns de Sant Llorenç i Albanyà són els protagonistes dels dies previs.

Les pastisseries artesanes surten al carrer a Figueres amb la Figa Dolça

  • La Rambla
  • Dissabte 2 de març, de 10 del matí a 8 del vespre

La Mostra de Pastisseries de la Figa Dolça, organitzada per Comerç Figueres, té lloc aquest dissabte 2 de març de 10 del matí a 8 del vespre a la Rambla, i comptarà amb la participació de set estands de pastisseria, un celler, com a convidat especial, i l’Escola d’Hostaleria de Figueres. A més aquest any, com a novetat, se celebra un Concurs d’Aparadors.

Figueres dedica quatre dies a promoure la transició energètica

  • Recinte Firal
  • Del dissabte 2 al diumenge 3 de març, tot el dia

El recinte firal de Figueres acull la primera edició de la Fira Impulsa, dedicada al canvi energètic. Compta amb la presència de quaranta expositors vinculats a les energies renovables, l'eficiència energètica i la mobilitat sostenible. La fira és oberta al públic en general tot el cap de setmana, amb entrada gratuïta i nombroses activitats divulgatives, amb tallers, demostracions i opcions de prova de vehicles elèctrics de dues i quatre rodes.

'Rigoberta i Windigo' de la Companyia Kali Teatre arriba a Roses

  • Teatre Municipal
  • Diumenge 3 de març, a les 12 hores. Preu: 6 €. 

L'espectacle de titelles Rigoberta i Windigo de la Companyia Kali Teatre arriba al Teatre de Roses. Aquesta és la història d’una comunitat indígena que perd el seu territori per la fam insaciable d’un monstre que no sap qui és i que només pensa en ell mateix: el Windigo. Però una nena i la seva àvia confrontaran la bèstia per descobrir-ne l’origen i recuperar la terra i els seus drets. Rigoberta i Windigo és un clam d’amor a la Terra, que parla sobre el medi ambient, el canvi climàtic i el consum responsable. Perquè cada petita acció és important

Subscriu-te per seguir llegint