El Roses és l'equip que es remou més en el mercat d’hivern del futbol a l'Alt Empordà

Ha fitxat Guillem Sastre, Marc Borràs i Adam Ouaaliti i està pendent de lligar Aleix Curiel

Els tres fitxatges de l’AE Roses: Guillem Sastre, Marc Borràs i Adam Ouaaliti. | CEDIDA

Els tres fitxatges de l’AE Roses: Guillem Sastre, Marc Borràs i Adam Ouaaliti. | CEDIDA / lluís ribera. roses

Lluís Ribera

Lluís Ribera

El mercat d’hivern al futbol altempordanès continua ben obert i els equips van aprofitant per reforçar-se en comptagotes. Amb tota la segona volta al davant, l’objectiu és afrontar els últims quatre mesos de competició amb garanties. L’equip de la comarca que de moment s’ha mogut més és el Roses, situat a mitja taula de Primera Catalana en el seu primer any a la categoria. Els de Mas Oliva acaben de fitxar el migcampista Guillem Sastre, procedent de la Jonquera, el mateix lloc d’on havia arribat, el desembre, el també mig Marc Borràs. Del conjunt fronterer també podria aterrar-hi el lateral dret Aleix Curiel. El primer fitxatge d’hivern del Roses havia estat el mitjapunta Adam Ouaaliti (L’Escala).

Eric Pérez, l’entrenador dels rosincs, també s’ha calçat les botes, jugant un minut contra el Mataró el gener passat, però en un principi la seva tasca se centrarà únicament a la banqueta. L’únic adeu, de moment, de la plantilla és el del lateral Marcos Foraster al Marca de l’Ham, on inicia una segona etapa.

Mercat d'hivern del futbol altempordanès

Mercat d'hivern del futbol altempordanès / Emporda.info

Canvi de porter a l’Escala

A Tercera RFEF, l’Escala ha canviat un porter: Marc Quer ha marxat al Tona a la recerca de més minuts i el seu substitut ha estat el jove Isaac Vila, que arriba cedit pel Cornellà de Llobregat per una temporada i mitja. Els blaugranes, que havien incorporat Sergi Resta (Palamós), també han patit la baixa del lateral dret Genís Balaguer, captat pel Molinense murcià. L’altre representant local del grup, el Peralada, està pendent de l’arribada d’un punta després de l’adeu de Kemo Cissé a Geòrgia.

A la Lliga Elit, el Figueres està lluitant per l’ascens, però els únics moviments han estat dues sortides: el migcampista Joel Cat ha tornat al Banyoles i el davanter Hugo Garcia ha fitxat pel Blanes, ambdós d’una categoria menys.

A Tercera Catalana, els fitxatges més destacats han estat els dels davanters Anselmo (Alt Empordà de Peralada) i Eric Díaz (Agullana) i dels defenses Dorian Lagos (Viladamat), Dani O (Roses City) i Miguel Tijera (Sant Pere), mentre que a Quarta Catalana sobresurt el fitxatge del golejador Nico Ortega per al Vilamalla, procedent de la Jonquera.

Alguns dels fitxatges més destacats

Alguns dels fitxatges més destacats / Emporda.info

Arnau Ortiz i Siren Diao fitxen pel Cartagena i per l’Atalanta italià

Entre els nombrosos jugadors altempordanesos que competeixen en categories superiors, n’hi ha dos que han canviat d’equip durant el mercat d’hivern: l’extrem figuerenc Arnau Ortiz i el davanter castelloní Siren Diao.

Arnau Ortiz té contracte amb el Girona i després de jugar el primer tram de temporada a l’Eldense, de Segona Divisió A, acabarà el curs al Cartagena, també de la categoria de plata. L’objectiu de l’ex del Peralada i del Figueres és disposar de més oportunitats.

Siren Diao ha canviat d’equip, però no de país (Itàlia). Ha fitxat pel conjunt sub-23 de l’Atalanta, que juga a la Serie C, procedent del filial de l’Hellas Verona. L’ex de l’Escala, Figueres i Esplais és un habitual amb la selecció espanyola sub-19.