Ingressa a presó l’autor de l’incendi en un solar de la zona oest de Figueres

Els fets es van produir el passat 20 d'agost

Els Bombers treballant en l'incendi

Els Bombers treballant en l'incendi / AJUNTAMENT DE FIGUERES

Emporda.info

A les 14 h del passat dia 20 d'agost es va originar un incendi en un solar situat entre els carrers Ramon i Cajal, Jordi Cuffi Casellas i Ramon Mandri de Figueres, que va requerir la intervenció de dotacions de bombers. Les característiques del foc van fer sospitar a la Guàrdia Urbana que podia haver estat provocat, motiu pel qual es van consultar les imatges del sistema de videovigilància, que van mostrar com una persona s’acostava al marge del solar i que després d’intentar-ho en dues ocasions amb un encenedor li acabava calant foc.

Gràcies a aquesta imatges la Guàrdia Urbana va poder identificar al suposat autor dels fets, procedint a la detenció de qui ha resultat ser ACF de 57 anys i resident a Figueres. No es descarta la seva participació en 3 incendis més ocorreguts en el sector durant la setmana.

El detingut, que va ser lliurat als Mossos d’Esquadra, va passar ahir a disposició judicial que va decretar el seu ingrés a presó.

L'alcalde de Figueres Jordi Masquef ha manifestat a través del seu Twitter que «A Figueres no tot s’hi val, i en una situació com la que patim de risc extrem d’incendis no podem permetre que algú es dediqui a provocar-ne a la ciutat».