Un incendi crema 150 hectàrees a Portbou empès per la tramuntana

Protecció civil demana als veïns de Colera que es confinin

El foc ha començat a la zona del pantà i s'hi han destaplaçat 52 dotacions dels Bombers

Els mitjans aeris hi treballen amb dificultats per culpa del vent

Jordi Callol

Jordi Callol

Quatre mesos després que un foc travessés la frontera amb l'estat francès i arribés a Portbou, aquesta tarda s'ha declarat un nou incendi en aquest municipi. Curiosament, ha començat a la zona del Pantà, el punt on va finalitzar el foc de l'abril.

En aquests moments hi treballen fins a 52 dotacions dels Bombers de la Generalitat, quatre de les quals són aèries. Precisament aquests mitjans aeris estan treballant amb moltes dificultats per culpa de la forta tramuntana que bufa a l'Alt Empordà des de primera hora de la tarda.

Els Bombers, que han rebut l'avís a les 16:39, expliquen que els Pompiers francesos estan desplaçant fins al poble fronterer per treballar a les tasques d'extinció. I segons els Agents Rurals ja s'han cremat 150 hectàree.

Per la seva banda, Gael Rodríguez, alcalde de Portbou, manifesta la seva «preocupació pel fort vent i la quantitat d'hectàrees cremades que tenim al municipi en els darrers mesos, però a la vegada traslladar a la població tranquil·litat i serenitat». El batlle també ha volgut expressar la «plena confiança amb el cos de bombers i les forces i cossos de seguretat que estan treballant en l'extinció d'aquest incendi».

Com a conseqüència, el Servei Català de Trànsit ha informat que s'ha tallat l'N-260 des de Colera fins a la frontera. Precisament a Colera, Protecció Civil ha demanat als veïns i veïnes que es confinin a casa seva, una ordre que es fa extensible a la zona de La Rovellada i càmping Sant Miquel. A Port de la Selva s'ha recomanat als seus habitants que tanquin les finestres i obertures «perquè no se us ompli el domicili de fum».

En directo

El Departament d'Acció Climàtica ja va alertar d'una nova situació de perill d'incendi forestal a les zones del litoral i prelitoral de Tarragona, Terres de l'Ebre i Empordà i ha restringit els accessos als espais naturals protegits dels Ports, el Cardó-Boix i el Cap de Creus. El vent intens i la humitat baixa a les zones amb una sequera acumulada important fa que es puguin originar incendis forestals de ràpida evolució. La previsió és que la situació millori diumenge.