«El Foraster» de TV3 visita Sant Pere Pescador

El programa dedicat a aquest municipi de l'Alt Empordà s'emet el dilluns 9 d'octubre, a les 22.05 hores

Allà, Quim Masferrer farà un recorregut pels espais més emblemàtics de la zona

Josep López Navarro

Josep López Navarro

Des de fa unes setmanes, TV3 torna a emetre el programa El Foraster, que ja s'ha convertit en tot un clàssic de la programació de la televisió pública catalana. I com no podia ser d'una altra manera, el xou presentat pel carismàtic Quim Masferrer tornarà a fer parada a l'Alt Empordà. En aquest cas visitarà una població que el programa defineix com "un dels destins turístics més habituals de la comarca". Es tracta de Sant Pere Pescador. El capítol dedicat a aquesta població s'emet aquest dilluns 9 d'octubre, a les 22.05 hores.

A Sant Pere Pescador, Masferrer farà un recorregut pels espais més emblemàtics del municipi, com ara els espais naturals "més valuosos del país, amb els espectaculars Aiguamolls de l'Empordà i unes platges verges quilomètriques", segons expliquen des del programa. El Parc Natural el coneixerà de la mà de Josep Espigulé, un veterà de la lluita ecologista que havia estat el director del parc anys enrere, i el director pedagògic fins l'octubre de 2022, quan es va jubilar.

Alhora, voltant pels carrers de la localitat, el foraster trobarà un reguitzell de persones emblemàtiques que el faran viure moments i aventures de tots colors. Per exemple, de la mà d'en Pau practicarà el caiac contemplatiu. I amb en Sergi i la Mar farà wingfoil (volar sobre l'aigua amb l'ajuda d'una ala) en un dia de forta tramuntana. 

Vivències del dia a dia

Però en el programa no tot seran experiències extremes. També hi haurà vivències del dia a dia, això sí, un pèl surrealistes, seguint la tònica habitual d'El Foraster. Així doncs, Quim Masferrer descobrirà com en el seu dia, en Salvador, exalcalde del poble, va rebre el rei Joan Carles I "sense fer cas dels protocols". També coneixerà a la Maite, que "les diu tal com raja, peti qui peti", i a l'agent urbana Mireia, que "es carrega de paciència per tractar amb els veïns i visitants del municipi".

Alhora, l'amor tindrà un especial protagonisme en aquest capítol, i és que el popular foraster coneixerà "dues grans històries d'amor". D'una banda, descobrirà la d'en Pau i en Josep, "que s'han reinventat amb una nova vida com a grangers". I de l'altra, la d'en Salvi i la Maria, que van retrobar l'amor durant una "apassionada" excursió a Salou. En definitiva, Quim Masferrer coneixerà la "molt bona gent" de Sant Pere Pescador.

D'Espolla fins a Sant Llorenç de la Muga

Val a dir que aquest no és el primer cop que El Foraster visita l'Alt Empordà. De fet, el programa pilot es va rodar a Espolla. Va ser el 2013, i a partir d'aquí, Quim Masferrer ha visitat poblacions com el Port de la Selva (temporada 1, 2013), Portbou (temporada 3, 2015), Maçanet de Cabrenys i Ventalló (temporada 4, 2016), Cadaqués (temporada 6, 2017) i Sant Llorenç de la Muga (temporada 9, 2022).