El Foraster és un programa de Televisió de Catalunya que va a la recerca del paisatge humà dels poblets de menys de mil habitants de Catalunya i que està encapçalat pel monologuista ambulant Quim Masferrer. Aquest dimecres dia 28 de novembre (22.40 h) a TV3 aterrarà novament a l'Alt Empordà, en aquest cas, a Cadaqués. No és ni molt menys el primer cop que Masferrer grava a terres altempordaneses, ja que els darrers anys també havia estat al Port de la Selva, Portbou, Maçanet de Cabrenys Ventalló i Espolla.

Així descriu el programa El Foraster com serà la seva visita al poble cadaquesenc:

"Punt de visita obligada per als turistes i font d'inspiració d'artistes de tot el món, Cadaqués és, probablement, un dels pobles més coneguts de Catalunya. Però en Quim hi arriba amb la intenció de conèixer el poble que hi ha rere la postal, perquè un poble no el coneixes fins que coneixes la seva gent.

Així, entre d'altres, en Quim s'embarcarà amb l'Isca i en Linares, els últims pescadors de Port Lligat, farà una visita molt animal al parc del Cap de Creus amb en Dionís, i descobrirà, de la mà de l'Eli, la vida que batega sota l'aigua de Cadaqués, en el que serà el seu bateig de submarinisme.

48 hores intenses per conèixer l'autèntic caràcter de la gent que viu en aquest icònic poble de l'Alt Empordà".