Quatre restaurants a l'Alt Empordà per degustar aquest Nadal

La comarca és terra de bona gastronomia i triar un dels seus establiments sempre és una bona elecció

Celebra els àpats de Nadal a restaurants de l'Alt Empordà

Celebra els àpats de Nadal a restaurants de l'Alt Empordà / Freepik

És època de celebracions amb amics, família o companys de feina, i arriba el moment de triar on gaudir dels àpats de Nadal. Els restaurants de l'Alt Empordà sempre són una bona elecció perquè és terra de bona gastronomia. La seva varietat de paisatges, de mar, muntanya i plana, ofereix una gran varietat de productes que es poden cultivar i que poden créixer en una mateixa comarca. Així mateix, la seva riquesa gastronòmica també recau en la fusió entre la cuina més tradicional amb la de més avantguarda. Aquí trobaràs una selecció de quatre restaurants que treballen i elaboren cartes molt acurades per satisfer les exigències dels millors paladars i on gaudir dels àpats de Nadal. Un tast amb propostes de sempre però també amb suggeriments per anar obrint boca i per a descobrir nous sabors.

Shang-Haï de Figueres, cuina tradicional xinesa

És poc habitual trobar restaurants amb mig segle d’història, però al Corriol de les Bruixes de Figures n’hi ha un, el Shang-Haï. El restaurant ofereix les millors receptes de les diferents regions de la Xina amb un toc empordanès basat en la cordialitat i l’ús de productes de proximitat. La seva carta destaca per la varietat de propostes a escollir i cal destacar que l'establiment compta amb una bona selecció de vins de la DO Empordà, els quals permeten un viatge de sensacions en el maridatge amb la cuina oriental picant o agredolça.

Foto d'arxiu del restaurant Shang-Haï

Foto d'arxiu del restaurant Shang-Haï / Borja Balsera

Diferents textures, gustos i matisos poden sorprendre pels plats que combinen cuina tradicional i tocs d’innovació. Alguns dels plats més representatius del local, i que ja formen part de la història de la gastronomia local són per exemple l’ànec lacat o la fondue xinesa, que només es fan per encàrrec. També cal destacar altres menjars tradicionals com les amanides d’algues, els rotllets de primavera, la vedella saté, el pollastre amb ametlles o l’arròs tres delícies.

Per tot això, el restaurant Shang-Haï sempre ha estat un lloc de trobada de famílies, parelles, amics i reunions professionals entorn d’una bona taula.

Més informació aquí.

Miralles de Llançà, cuina catalana de cassola

El Restaurant Miralles, situat a l'N260, al kilòmetre 21 de la carretera que va cap a Llançà, ofereix una proposta única i tradicional al bell mig d'un bonic pinar. Amb més de trenta anys d'experiència en el món de la cuina i amb un canvi d’imatge des de l'any 2017, aquest restaurant és ideal per a famílies i grups, ja que disposa d'un gran espai amb un gran aparcament per a vehicles i un parc infantil pensat per als més petits de la casa.

Exterior del restaurant Miralles

Exterior del restaurant de Llançà. / RESTAURANT MIRALLES

A més, disposa d'una zona chill out al voltant de la piscina que permet de relaxar-se abans o després dels àpats mentre es pot prendre una copa. Ja fa uns quants anys que el Restaurant Miralles va apostar per obrir tot l'any. Durant el període del juny fins al setembre, és obert cada dia de la setmana, mentre que la resta de l'any obre els caps de setmana, de divendres a diumenge i tots els festius de l’any, on també inclou el dia de Nadal, Sant Esteve i primer d’any amb una revetlla amb originals plats i música en viu

Prèvia reserva per grups hi ha la possibilitat d'obrir durant la setmana a la primavera, l'hivern i la tardor i gaudir de la seva rica i variada carta de plats integrada per entrants, arrossos, carns a la brasa i peix

Més informació aquí.

Bistró Montserrat, propostes gastronòmiques per a tots els gustos

El Bistró Montserrat és l’espai gastronòmic situat al costat del Supermercat Montserrat del carrer Sant Mori, a l’avinguda principal de la marina residencial. El local aposta per oferir una gran varietat de propostes durant tot el dia, des de l'hora d'esmorzar fins al sopar. Els seus plats són de cuina mediterrània amb un punt d'innovació, a més s'elaboren amb productes de proximitat. Álex Sánchez, que dirigeix l'establiment, destaca la gran varietat de postres que elaboren al seu obrador, des de pastissos fins a gelats. El Bistró Montserrat també fa àpats per a grups i donada la seva ubicació en l’epicentre del lleure empordanès i la bona disponibilitat d’aparcament en el seu entorn, és l’espai ideal per a les trobades al voltant de les festes nadalenques.

Més informació aquí.

Interior del Bistró Montserrat

Interior del Bistró Montserrat / Bistró Montserrat

El Motel proposa menús de Nadal per degustar al restaurant o a casa

El Motel Restaurant de l’Hotel Empordà és el puntal referencial de la gastronomia de la comarca. L’emblemàtic establiment figuerenc continua plasmant la seva dilatada experiència en l’elaboració dels seus plats més especials per a garantir una experiència única. El restaurant obre cada dia per fer dinars de 12:45 a 15:30, i per aquestes festes de Nadal estan oberts i fan dos sopars amb menú tancat els dies 24 i 31 de desembre. Però si el que preferiu és celebrar les festes a casa vostra des del Motel us proposen el Nadal a Casa, que consisteix en el següent menú per emportar: safates d'aperitius i formatges, escudella de Nadal, canelons de carn, capó de Nadal, pularda farcida i postres. A més, per Cap d'Any també podeu gaudir d'un menú per emportar.

L'establiment ja suma més de seixanta anys d’història, la cuina del Motel marca una de les referències a la comarca, consolidant la seva imatge com una de les millors propostes amb productes de quilòmetre zero i una dilatada trajectòria a les portes de la ciutat de Figueres, una oferta genuïna a la comarca.

Més informació aquí.

Escudella i carn d'olla del Motel

Escudella i carn d'olla del Motel / El Motel