Shang-Haï, la gastronomia tradicional xinesa de l’Empordà

L’amabilitat, la professionalitat i el bon tracte són el segell distintiu del Shang-Haï

Fermín Lee al restaurant Shang-Haï de Figueres. | BORJA BALSERA

Fermín Lee al restaurant Shang-Haï de Figueres. | BORJA BALSERA / redacció figueres

Empordà.info

És poc habitual trobar restaurants amb mig segle d’història, però al Corriol de les Bruixes de Figures n’hi ha un, el Shang-Haï. El restaurant ofereix les millors receptes de les diferents regions de la Xina amb un toc empordanès basat en la cordialitat i l’ús de productes de proximitat.

La seva carta destaca per la varietat de propostes a escollir. Diferents textures, gustos i matisos poden sorprendre pels plats que combinen cuina tradicional i tocs d’innovació. "Fem plats clàssics per als clients de tota la vida. A poc a poc, també procurem introduir nous productes i formes de cocció", explica el director del restaurant, Fermin Lee.

Els professionals que integren l’equip de cuina destaquen alguns dels plats més representatius del local, i que ja formen part de la història de la gastronomia local per la fama que han donat al restaurant. Aquest seria el cas de l’ànec lacat o la fondue xinesa, que només es fan per encàrrec. També cal destacar altres menjars tradicionals com les amanides d’algues, els rotllets de primavera, la vedella saté, el pollastre amb ametlles o l’arròs tres delícies.

Molts comensals que visiten el Shang-Haï són ja vells coneguts. "No només és una generació de clientela, ja en són quasi dues i tres molt fidelitzades que tenen per costum venir", afirma Lee. Per ells és una experiència completa. Saben que al Shang-Haï troben qualitat, receptes cuinades seguint les tècniques tradicionals per professionals formats. "Molta gent ha viscut la primera experiència de menjar oriental a casa meva", rememora Lee.

El restaurant Shang-Haï sempre ha estat un lloc de trobada de famílies, parelles, amics i reunions professionals entorn d’una bona taula. La família Lee està molt arrelada a aquesta comarca que la va acollir i la seva resposta ha estat, des del primer dia, oferir amabilitat, professionalitat i els millors productes possibles, entre els quals hi ha una bona selecció de vins de la DO Empordà, els quals permeten un viatge de sensacions en el maridatge amb la cuina oriental picant o agredolça.

L’amabilitat, la professionalitat i el bon tracte dels professionals de sala que serveixen els clients permetrà als comensals deixar-se assessorar per emprendre aquest viatge a través dels sabors xinesos, passant pel picant i també per l’agredolç.

ADREÇA: Corriol de les Bruixes

TELÈFON: 972 50 30 50

WEB: www.restaurantxinesfigueres.com