L'Escala

Teatre, converses, música i circ per degustar al Portalblau, a l’Escala

La veu del dramaturg Dimitris Dimitriadis s’alça de la mà de Sergi Torrecilla al Camp de les Aromes

El grup Habla de mí en presente

El grup Habla de mí en presente / Emporda.info

Emporda.info

L’Escala desperta a l’estiu encetant de ple la programació d’enguany del festival Portalblau que aquesta setmana arriba amb varietat de propostes: teatre, converses, música i, fins i tot, circ. L’actor Sergi Torrecilla dona vida a Licaó. Apologia del desig de Dimitris Dimitriadis, un dels dramaturgs essencials dels nostres temps. Una obra on l’autor ens acosta a les últimes hores de Sòcrates a través dels ulls del seu jove deixeble. La peça, amb les entrades exhaurides, es representa, en un format íntim, divendres a dos quarts de nou del vespre, al Camp de les Aromes.

La paraula continua tenint protagonisme dissabte amb la conversa que estableixen l’escriptor, pintor i escultor marroquí Mahi Binebine i el poeta i el seu traductor al català, Manuel Forcano, qui l’entrevista per revelar-nos els secrets d’aquest creador d’imatges i històries. L’acte es fa a l’Alfolí de la Sal, a dos quarts de vuit del vespre.

El mateix dissabte, a La Riba, el col·lectiu musical Habla de mí en presente desplega la seva technorumba. L’originalitat de la seva música, la seva presència a l’escenari i la sinceritat de les seves composicions són el que els ha garantit el seu èxit continuat i ara a l’Escala venen a presentar el seu primer disc, Vivir Más. El festival tanca setmana diumenge amb la companyia de circ Eia i l’espectacle Espera, premi de la crítica a Catalunya el 2017 al millor espectacle de carrer. Aquesta proposta de circ participatiu, on el públic pot viure les acrobàcies que se succeeixen a l’escenari, és gratuïta i es fa a La Riba, a les vuit del vespre.