L’Escala desperta a l’estiu encetant de ple la programació d’enguany del festival Portalblau que aquesta setmana arriba amb varietat de propostes: teatre, converses, música i, fins i tot, circ. L’actor Sergi Torrecilla dona vida a Licaó. Apologia del desig de Dimitris Dimitriadis, un dels dramaturgs essencials dels nostres temps. Una obra on l’autor ens acosta a les últimes hores de Sòcrates a través dels ulls del seu jove deixeble. La peça, amb les entrades exhaurides, es representa, en un format íntim, divendres a dos quarts de nou del vespre, al Camp de les Aromes.

La paraula continua tenint protagonisme dissabte amb la conversa que estableixen l’escriptor, pintor i escultor marroquí Mahi Binebine i el poeta i el seu traductor al català, Manuel Forcano, qui l’entrevista per revelar-nos els secrets d’aquest creador d’imatges i històries. L’acte es fa a l’Alfolí de la Sal, a dos quarts de vuit del vespre.

El mateix dissabte, a La Riba, el col·lectiu musical Habla de mí en presente desplega la seva technorumba. L’originalitat de la seva música, la seva presència a l’escenari i la sinceritat de les seves composicions són el que els ha garantit el seu èxit continuat i ara a l’Escala venen a presentar el seu primer disc, Vivir Más. El festival tanca setmana diumenge amb la companyia de circ Eia i l’espectacle Espera, premi de la crítica a Catalunya el 2017 al millor espectacle de carrer. Aquesta proposta de circ participatiu, on el públic pot viure les acrobàcies que se succeeixen a l’escenari, és gratuïta i es fa a La Riba, a les vuit del vespre.