Agenda

Pontós porta a Mas Terrats la festa de la primavera i la vellesa

A banda del tradicional dinar popular, hi ha programats una passejada naturalista amb Jacobo Krauel i un concert i ball de swing amb Lolita’s Sisters

Una festa de la vellesa de Pontós, en un imatge d’arxiu.

Una festa de la vellesa de Pontós, en un imatge d’arxiu. / AJUNTAMENT DE PONTÓS

Empordà

Empordà

El dinar de la vellesa ha estat una cita clàssica de Pontós que, en els darrers anys, després del parèntesi de la covid, havia reunit menys gent, i ara l’ajuntament de la població li vol donar una nova empenta amb l’edició d’aquest any que se celebrarà el diumenge 28 d’abril a Mas Terrats amb la Festa de la Primavera i la Vellesa. «És un homenatge per a la gent gran en el qual també volem que vingui la gent jove, perquè un homenatge a la gent gran no es pot fer si els joves no hi són», explica l’alcaldessa de Pontós, Barbara Van Hoestenbergue, per a una jornada que, a banda del tradicional dinar, comptarà amb concert i unes classes de swing a càrrec de Lolita’s Sisters i una passejada naturalista amb Jacobo Krauel.

«És un homenatge per a la gent gran en el qual també volem que vingui la gent jove, perquè un homenatge a la gent gran no es pot fer si els joves no hi són»

Barbara Van Hoestenbergue

— Alcaldessa de Pontós

Una altra novetat d’aquesta edició és que el dinar i la festa no es faran al local social, perquè està en obres, sinó a Mas Terrats, gràcies al fet que «la seva propietària ens ha deixat la masia obrint-nos les portes d’aquest lloc tan emblemàtic de Romanyà d’Empordà». El programa del diumenge 28 d’abril començarà a les dotze del migdia amb la passejada naturalista amb Jacobo Krauel (EmmpordaiNat), a les dues del migdia hi haurà el dinar popular (gratuït per a la gent i 15 euros per a familiars i veïns de Pontós). A les quatre de la tarda, tindrà lloc la xerrada de Jacobo Krauel, Animals i plantes als boscos de Romanyà; i a les cinc, el concert i ball amb Lolita’s Sisters.

Natura i música

«Amb la covid, hem tingut unes Festes de Vellesa amb, realment, poca gent i ara volem que s’apunti molta gent, famílies, gent jove... I per això hem programat un concert de música swing amb les Lolita’s Sisters, que crec que pot agradar a tothom, i unes classes de ball swing en què ells ensenyaran passos per ballar fàcils i així tothom podrà moure’s amb la música per celebrar la vellesa i la primavera», argumenta Van Hoestenbergue.

Sobre la passejada naturalista amb Jacoko Krauel, que obrirà la jornada, l’alcaldessa de Pontós detalla que «serà per la zona de Mas Terrats mirant fauna i flora parlant una mica que fan les plantes i els animals que viuen per allà en aquesta estació de la primavera que és tan esplèndida».