La selecció espanyola sub-19 crida Siren Diao, davanter de Castelló d'Empúries

El futbolista empordanès de 18 anys va jugar al planter de l'Esplais, Figueres i l'Escala i ara milita al Hellas Verona italià

Siren Diao, jugador del Hellas Verona

Siren Diao, jugador del Hellas Verona / INSTAGRAM SIREN DIAO

Lluís Ribera

Lluís Ribera

La selecció espanyola sub-19 ha convocat el davanter Siren Diao (2005), nascut a Figueres fa 18 anys i resident a Castelló d'Empúries. Actualment, el futbolista altempordanès vesteix els colors del filial del Hellas Verona italià i part de la trajectòria de futbol base la va dur a terme al planter del Club de Futbol Esplais de Castelló d'Empúries, Unió Esportiva Figueres i Futbol Club l'Escala. Diao ha estat convocat pel seleccionador David Gordo per participar al Minitorneig de classificació per al Campionat d'Europa que es disputarà del 15 al 21 de novembre a Tbilisi (Geòrgia), on Espanya s'enfrontarà a Moldàvia, Xipre i al país amfitrió.

Siren, al centre de la fila de dalt, al Figueres infantil 2014/15

Siren, al centre de la fila de dalt, al Figueres infantil 2017/18 / Emporda.info

Diao es va iniciar a l'Esplais i va arribar a jugar al Girona. Al Figueres hi va estar en dues etapes (entre el 2014 i el 2019), en les categories benjamí, aleví, infantil i cadet, tenint d'entrenadors a tècnics com Adrià Ramos Petit, i a l'Escala hi va romandre un curs (2018/19), com a cadet, sota les ordres de Salam El Harche. Va fitxar pels escalencs procedent del Figueres i la temporada següent es va incorporar al Llagostera, d'on faria el salt a Itàlia, el 2022. Diao ja ha anat convocat amb el primer equip del Hellas Verona, de la Serie A, sense arribar a debutar, i és un dels màxims golejadors de la Lliga Primavera.

Diao, el tercer de dalt per la dreta, a l'Escala cadet 2017/18

Diao, el tercer de dalt per la dreta, a l'Escala cadet 2017/18 / FC L'ESCALA