Lladó s’avança al Sant Jordi amb presentacions creuades

Una vintena d’escriptors de proximitat presenten les seves últimes creacions literàries aquest dissabte 13 d'abril al segon «Lladó Lletres Llibres»

Nati Vilanova serà l'encarregada de fer el pregó.

Nati Vilanova serà l'encarregada de fer el pregó. / Eduard Martí

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

La bona acollida que va tenir, l’any passat, la proposta Lladó Lletres Llibres, amb la qual el poble s’avançava a Sant Jordi, ha fet que enguany es repeteixi aquesta aposta literària. La iniciativa, que es desgrana al llarg de tot el dissabte, arriba de la mà d’una vintena d’escriptors de proximitat que, en parelles i en format de presentacions creuades, aniran mostrant les seves darreres creacions. Els organitzadors de la proposta, que manté la dinàmica de l’any passat amb el centre neuràlgic a la Sala Sant Joan, han convidat la directora de la biblioteca Fages de Climent de Figueres, Nati Vilanova, a encetar la diada fent el pregó d’aquesta segona edició que també inclourà, al matí, un espai de lectura i intercanvi de llibres ofert pel Club de Lectura.

Les parelles que s’han avingut a aquestes singulars presentacions són Anna Vila (Fent ganyotes a la mort) i Lluís Bosch (A contrallum); Joan Manuel Soldevilla [Tintín era català (o això em pensava jo) i L’aventura dels Lee] i Octavi Dalmau (El metge de Vila-sacra); Henar Galán (Cafè negre, sèrie negra, xocolata negra) i Alfons Martínez [L’Art Dorment. El tresor artístic a l’Alt Empordà (abril 1938 - juny 1939)]; Jordi Masó (Xacona) i Ramon Mas (Els murs invisibles), i Elisabet Riera i Jordi Puig que, tot i ser també autors, parlaran sobre la seva altra tasca com a editors al capdavant de Wunderkammer i Úrsula Llibres, respectivament.

La festa literària tindrà continuïtat a la tarda, però desplaçant l’escenari al Teatre Sindicat. Així, a les cinc, la periodista Tura Soler, presentarà el llibre Rigor Mortis sobre casos del forense Narcís Bardalet que també hi serà present. Tot seguit, el dissenyador gràfic Alex Gifreu i l’escriptor Sebastià Roig presentaran el llibre que recull els cartells del quart de segle d’història de la Fira del Formatge, Ens va fer Alex Gifreu. De fet, tots aquests cartells s’exposen aquests dies al Museu del Joguet de Catalunya. Per cloure, a les deu de la nit, alguns dels autors del llibre Figueres de por llegiran els seus contes a l’església de Sant Feliu.