L’Acústica estrenarà un escenari dedicat exclusivament als pòdcasts

La plaça Josep Pla acollirà la transmissió en directe del Loft Show, el Bus Escola, Grau x Grau, Xapa La Ràdio, La Bugada i l’Última Copa

Presentació de l’Acústica del 2019 a la plaça Josep Pla.

Presentació de l’Acústica del 2019 a la plaça Josep Pla. / JORDI CALLOL

Jordi Callol

Jordi Callol

Pocs dies abans de l’inici dels concerts de l’Acústica, el festival continua sorprenent amb més novetats per aquesta vintena edició.

Si dimecres passat s’anunciava un doble concert amb els cinc finalistes de la segona edició del programa Eufòria de TV3, aquest dimarts 22 d’agost es presenta un nou escenari. Però per primera vegada, aquest no serà un escenari de concerts, sinó que estarà dedicat als pòdcasts en directe i als shows radiofònics.

Aquesta nova proposta es durà a terme el divendres 1 i el dissabte 2 de setembre a la plaça Josep Pla entre les 20 h i les 23 h, i hi passaran fins a sis pòdcasts en català.

En aquest escenari s’hi podrà veure el Loft Show de Xènia Casado i Berta Aroca. Una adaptació del programa Loft d’iCat que tindrà la col·laboració d’Àlex Tous, Nadine Romero o Sofia Coll, entre d’altres.

El Grau x Grau també arribarà a la capital de l’Alt Empordà. «És un pòdcast molt casolà i que per mi ha estat un repte important i un aprenentatge», expressa Laura Grau que també explica que «és una conversa entre mare i filla, en què parlarem de llibres, sèries i dels gèneres musicals que ens agraden influenciats pels nostres pares, els meus i els seus».

També hi farà parada el Bus Escola de la Marina Juks, Lildami, Luara Mateu i Joan Grivé. Aquest grup portarà des del Circ Cric fins a Figueres les seves converses properes amb intercanvi d’anècdotes i experiències en una versió del seu pòdcast que porta el títol de Bus Escola Live Experience.

A més, Pep Gascon, Mario Rodríguez i Marc Ventura traslladaran l’humor de les tertúlies i els jocs de Xapa La Ràdio a la plaça Josep Pla.

Pòdcasts del costat de casa

Si hi ha quelcom que porta fent l’Acústica des de fa temps, és la programació d’artistes locals, però amb aquesta proposta va més enllà i també comptarà amb dos pòdcasts km0: La Bugada de Jacint Casademont i l’Última Copa d’Adrià Giner.

Casademont farà una versió del seu programa que portarà per títol La Bugada Unplugged. «Repassarem els últims vint anys de l’actualitat. Direm, a aquest any va cantar tal persona a l’Acústica i va passar això». També connectaran en directe amb els altres escenaris «amb en Franchu Llopis que anirà captant l’ambient i mirarà de colar-se a algun backstage». A més, tindran un confident anònim que «explicarà fets no coneguts dels vint anys d’Acústica».

Per la seva banda, Giner entrevistarà la periodista Laia Ferrer durant la transmissió en directe de l’Última Copa.