Educació

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà inicia una campanya contra l’assetjament escolar

Durarà un mes i consistirà en la difusió i comunicació de material gràfic i la retolació de dos autobusos del servei de transport escolar de la comarca

Un dels busos del servei de transport escolar de la comarca.

Un dels busos del servei de transport escolar de la comarca. / CCAE

Empordà

Empordà

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà va iniciar la setmana passada una campanya contra l’assetjament escolar que durarà un mes i consistirà en la difusió i comunicació de material gràfic i la retolació de dos autobusos del servei de transport escolar de la comarca. La voluntat és arribar a l’alumnat amb un missatge molt clar: "Tu tries com jugar la partida". "Des del Consell Comarcal adquirim el ferm compromís de seguir treballant en aquesta línia i desitgem que aquesta campanya sigui una eina més que contribueixi a conscienciar sobre la situació que malauradament viuen molts infants i adolescents", explica la consellera d’Educació, Júlia Gil.

Els autobusos que formaran part d’aquesta campanya són la línia 1, 2 i 3 de l’autobús urbà de Figueres, així com la línia 19R2 de transport escolar (Cabanes-Vilabertran-Peralada) i interurbà (Vilajuïga-Pau Palau, Roses-Castelló d’Empúries-Figueres).

La campanya presenta personatges en un entorn digital. De cadascun d’aquests personatges se’n ressalten quatre característiques en diferents nivells: Empatia, Agressivitat, Respecte i Indiferència.

Cal recordar que a Catalunya, l'any 2023 el 62,6% d’estudiants afirmaven haver presenciat algun episodi d’assetjament escolar i més del 50% assegura que ha intentat "ajudar com ha pogut".