En aquestes localitats de l'Alt Empordà és festiu aquest dilluns, dia de la Segona Pasqua

Quines són les festes locals de Figueres aquest 2024?

Un calendari.

Un calendari.

Empordà

Empordà

Aquest dilluns, 20 de maig, diverses localitats de Catalunya celebren la Segona Pasqua. Aquesta festivitat, que també es coneix com a Pasqua Granada, depèn directament de la Setmana Santa. Això es deu al fet que la Segona Pasqua sempre se celebra 50 dies després del Diumenge de Resurrecció.

La facultat de determinar que aquest dia sigui festiu o laborable correspon directament als ajuntaments catalans. Els consistoris són els encarregats de triar la Segona Pasqua com un dels dos dies inhàbils que poden triar cada any.

A Barcelona, festa generalitzada

Encara que històricament se celebra només a Barcelona, enguany la Segona Pasqua també serà dia festiu en municipis de GironaTarragona Lleida. La Generalitat posa a la disposició del ciutadà un cercador amb el qual es pot obtenir la llista completa de municipis que celebren el festiu:

  • Comarques gironines: Capmany, Castellfollit de la Roca, Maià de Montcal, Dosquers, Riudaura, Sant Feliu de Pallerols, Llagostera, Porqueres, Campelles, Anglès, Cellera de Ter, Sant Hilari Sacalm, Sant Julià del Llor i Bonmatí, La Jonquera, el Port de la Selva, Begur, la Bisbal d'Empordà, Corçà, Canapost, Fonteta, Peratallada, Sant Climent de Peralta, Vulpellac, Parlavà, Tallada d’Empordà, Canet de la Tallada i Marenyà.

Des de la mateixa pàgina del cercador de festius és possible consultar els calendaris laborals de tots els municipis catalans per a buscar els pròxims dies festius.