El Figueres s'enfrontarà a l'Horta en l'inici de la promoció per pujar a Tercera RFEF

Els unionistes són a quatre partits de recuperar la categoria dos anys després

Si supera la eliminatòria contra els barcelonins s'enfrontarà al vencedor del Vic-Atlètic Lleida

Una jugada del Figueres-Horta d'aquesta temporada

Una jugada del Figueres-Horta d'aquesta temporada / UEF

Lluís Ribera

El Figueres ja sap quin és el camí a seguir per recuperar la Tercera RFEF dos anys més tard. El club blanc-i-blau és a només quatre partits de pujar a la cinquena categoria estatal. Els unionistes s'enfrontaran a l'Horta a la primera eliminatòria de la promoció d'ascens, amb anada a Vilatenim (25 o 26 de maig) i tornada al Feliu i Codina d'Horta (1 o 2 de juny).

En cas de superar aquesta ronda, a la final s'enfrontaria al vencedor del duel Vic-Atlètic Lleida en un altre duel a doble partit (8 de juny, i el dissabte 15 de juny el decisiu). Si es classifica per a la final, Vilatenim acolliria el partit d'anada si el rival fos el Vic i la tornada si acaba sent l'Atlètic Lleida.

Però pas a pas. Els nois de Roger Vidal es trobaran, a les semifinals del play-off, a un Horta a qui han vençut en els dos partits d'aquesta temporada a la Lliga Elit (4-2 a casa i 0-1 a fora). El Figueres tindrà aquesta primera ronda el factor camp en contra perquè ha acabat cinquè, en l'última jornada celebrada aquest dissabte. Els altempordanesos iniciaven el desenllaç de la lliga en quart lloc i amb opcions de finalitzar tercer i assegurar-se les tornades a casa, però ha empatat al camp del Santboià (1-1) i l'Horta li ha pres el quart lloc.

Presència dels juvenils Oriol, Mesas i Assane

La Unió, que visitava un rival que es jugava la permanència i que s'ha salvat, ha donat descans a alguns jugadors, permetent la titularitat als juvenils Oriol Castillejo, porter, i Dani Mesas -a la represa, també ha debutat el jugador del planter Assane Diao. El lateral Zou Moustakim era baixa per sanció. El Santboià s'ha avançat al minut 35 mitjançant Ivan i el Figueres ha aconseguit la igualada en el 83 amb un gol en pròpia porteria.