Mor al Trueta la nena de 9 anys que es va ofegar a Castelló d'Empúries

La menor s'estava banyant amb la seva germana petita, que va poder ser rescatada a temps, a la platja de Can Comes

La platja de Can Comes, en una imatge d'arxiu.

La platja de Can Comes, en una imatge d'arxiu. / JORDI VELASCO

Emporda.info

L'Hospital Trueta de Girona ha informat aquest matí que la menor de 9 anys, que es va ofegar dissabte a la platja de Can Comes de Castelló d'Empúries, finalment no es va poder recuperar i va morir ahir.

Per causes que es desconeixen, dues germanes de 6 i 9 anys i de nacionalitat estrangera, es van ofegar mentre es banyaven aquest passat dissabte la zona que hi ha davant d'un càmping de la localitat. Es tracta d'una platja sense vigilància i de difícil accés, però que atrau molts visitants.

Les nenes van poder ser rescatades de dins de l'aigua i socorristes d'altres zones del voltant van acudir a l'emergència així com el SEM. La Policia Local de Castelló d'Empúries també es va mobilitzar pel succés habilitant la zona perquè l'helicòpter del SEM pogués aterrar.

Una de les nenes, la de sis anys, va pogut ser recuperada quan va entrar en parada gràcies a les maniobres de reanimació (RCP) i l'altra, de nou anys, en canvi, va quedar en estat crític. El SEM ha evacuat aquesta segona menor cap a l'hospital Josep Trueta de Girona amb l'helicòpter. Finalment, però, la nena va acabar morint ahir dimarts.