Protesta

Portbou acorda suspendre el pagament de factures a Endesa fins a tenir un interlocutor

L'Ajuntament està molest per un tall de llum programat del qual asseguren no van poder parlar amb cap responsable

La companyia elèctrica ho nega, diu que estava aurotizat, i que l'alcalde va ser atès

Portbou en una imatge d'arxiu.

Portbou en una imatge d'arxiu. / Josep Maria Bartomeu

Carme Vilà

L'Ajuntament de Portbou ha decidit suspendre el pagament de factures a Endesa molest amb la companyia. Asseguren que no van poder parlar amb cap responsable arran d'un tall de llum programat per a manteniment. Per això demanen una reunió i tenir un interlocutor.

La companyia ho nega. Asseguren que els consta l'atenció realitzada a l'alcalde a través del telèfon que es facilita als ajuntaments. A més, constaten que el tall va ser autoritzat per l'ajuntament prèviament. L'equip de govern va prendre la decisió de deixar de pagar les factures aquest dimarts en junta de govern, fins que hi hagi una reunió presencial i es donin explicacions.

El tall de llum es va realitzar ahir a tot el terme municipal. Segons l'Ajuntament, "per executar les tasques de manteniment de la xarxa". Es va comunicar al consistori, a través d'un correu electrònic la setmana anterior i a tot el municipi a través de fulletons. Havia de començar a les nou i fins a la una del migdia. Però el restabliment del servei no es va donar fins a dos quarts de tres i en algunes zones va començar abans del previst.

Des d'Endesa expliquen que es tractava dels habituals talls de llum de manteniment que prèviament es comuniquen i reben autorització. I que en aquest cas va ser així. Admeten que va durar més del previst perquè bufava la tramuntana i va alentir uns treballs finals. Neguen, en canvi, que no s'atengués als responsables municipals.

L'alcalde, Gael Rodríguez, ha explicat que confia poder mantenir aviat la reunió amb responsables d'Endesa i des de la companyia han informat que buscaran una data per a la reunió. Des de l'Ajuntament posaran sobre la taula un acord en què s'estableixi que els talls només es podran produir de nit i en dates acordades.