El Pressupost Participatiu de Castelló d'Empúries té divuit propostes finalistes

El Fòrum Ciutadà de Priorització, celebrat el dimecres 5 de juliol, ha triat els projectes que passaran a votació popular després de l’estiu

El dimecres 5 de juliol va tenir lloc a la Sala Gòtica el Fòrum Ciutadà de Priorització. | AJUNTAMENT DE CASTELLÓ

El dimecres 5 de juliol va tenir lloc a la Sala Gòtica el Fòrum Ciutadà de Priorització. | AJUNTAMENT DE CASTELLÓ / josep lópez. castelló d’empúries

Josep López Navarro

Josep López Navarro

Castelló d’Empúries ja ha triat les 18 propostes finalistes del Pressupost Participatiu 2024. Ho va fer en el Fòrum Ciutadà de Priorització, celebrat el dimecres 5 de juliol, a la Sala Gòtica de l’Ajuntament, i que va reunir una desena de persones. Els assistents van escollir els 18 projectes a través d’un debat participatiu on van entrar en joc les 103 propostes vàlides en la fase anterior.

Algunes de les propostes escollides més destacades han estat: Arranjar un tram del carrer Muralla; arreglar el parc infantil de Castelló Nou; habilitar més punts de wifi gratuïts al municipi; o transformar el Rec del Molí —tram de la muralla fins al museu de la farinera— en un passeig per a vianants. També destaquen projectes com incrementar els punts de recàrrega elèctrica per a vehicles; la creació d’una comunitat energètica municipal; substituir els plataners de les zones enjardinades, ja que provoquen excessiva despesa, brutícia i incidents; habilitar un espai com a centre recreatiu per a joves; ampliar i arranjar les voreres fent-les accessibles per a cotxets i cadires de rodes; i instal·lar dos pipicans, un a Castelló i l’altre a Empuriabrava.

Des del consistori s’agraeix la implicació de tots els veïns i veïnes que han participat en el Fòrum Ciutadà de Priorització. «Tots els projectes finalistes que formaran part de la votació suposen una aportació qualitativa per al municipi. Per això és important que la població es mobilitzi i participi en la votació final del mes de setembre», diu Anna Massot, alcaldessa de Castelló d’Empúries. A més, afegeix que el fet que s’hagin presentat tantes propostes, és una constatació de la importància i valor que la ciutadania li dona a aquest projecte: «Estem molt contents de la participació assolida i donem les gràcies als veïns i veïnes per totes les aportacions i propostes que ens han fet arribar».

En aquest sentit, abans d’escollir les 18 propostes finalistes, la Comissió Tècnica havia dut a terme durant els darrers mesos una anàlisi de les 625 propostes ciutadanes presentades, i en va escollir 103, que han estat les que han passat al Fòrum Ciutadà de Priorització.

Ara, un cop s’ha celebrat la sessió i s’han escollit aquestes 18 propostes finalistes, es reunirà la comissió tècnica per avaluar econòmicament els projectes triats. Després, se sotmetran a votació ciutadana al mes de setembre o octubre. Hi podran participar en línia i a través dels punts de votació telemàtica distribuïts pel municipi totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys. En l’edició 2024, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha mantingut la partida de 250.000 euros dels anys anteriors.