El Club Nàutic l'Escala engega un nou cicle de conferències sobre la navegació

Al llarg del cicle es tractaran temes com els antics ports de la Mediterrània, fars, vaixells enfonsats i els orígens de la navegació

El Club Nàutic de l'Escala engega un nou cicle de conferències sobre la navegació

El Club Nàutic de l'Escala engega un nou cicle de conferències sobre la navegació / Club Nàutic l'Escala

Emporda.info

Les xerrades s’inauguraren el dimecres passat al Club Nàutic de l’Escala, en què la primera, Els Fars i Ports del Mediterrani, obrí el cicle amb la història de la navegació. La proposta fou encapçalada per Jordi Estévez, catedràtic de prehistòria, amb l’objectiu de divulgar un punt de vista més cultural i històric sobre la navegació, obert a tothom. La primera sessió, en Roman Hereter, Dr. en Història i Cultures de la Mediterrània parlà sobre els ports clàssics de la Mediterrània, comptant amb el d’Empúries. L’altra part de la xerrada la dirigí la darrera faronera del cap de Creus, l’escalenca Elvira Pujol, que exposà la importància dels fars, cabdals per l’orientació i navegació als mars d’arreu, encara que la digitalització hagi corromput l’ofici.

Al llarg del cicle es definiran temes sobre antics ports de la Mediterrània, fars, vaixells enfonsats i els orígens de la navegació, en què la pròxima conferència serà el pròxim 28 d’abril a càrrec de Xavier Nieto, sobre Vaixells enfonsats. Les inscripcions són gratuïtes.