El pitjor episodi que deixa aquest dimarts 1 de febrer la forta tramuntana a la comarca és l'incendi forestal de Peralada, declarat durant la matinada i reconsiderat actiu aquest matí després d'haver-se estabilitzat durant la nit.

Per una altra part, els Bombers de la Generalitat han rebut en dotze hores - entre les 23 i les 11h - més d'una trentena d'avisos per afectacions del vent, tots registrats com a "poc greus", ja que no han provocat cap accident. La majoria són despreniments de cobertes de teulades i planxes metàl·liques que surten volant. El primer avís es va rebre ahir a les onze de la nit, a la nau de la Ford a Figueres, d'on van volar les plaques del sostre. Durant el matí han continuat aquests tipus d'avisos. Entre els quals, a Cantallops, han volat unes plaques solars d'un sostre del carrer Olivar de l’obra; a Vilabertran, al carrer Josep Palau i Reig, han caigut uns cables de telefonia; a l'Esclat de Castelló d'Empúries s'han desprès dues plaques metàl·liques; i a Colera, ha volat una claraboia d'una finca del carrer del Mar; entre d'altres.

De moment, només s'ha registrat un arbre caigut a la via, ha sigut aquest matí a la carretera 260 de Figueres.

Els Bombers han arribat a temps d'evitar afectacions més greus en casos com un semàfor de l'avinguda Salvador Dalí de Figueres, que ha estat a punt de caure; o una bastida a les obres del CAP de la Jonquera, que es movia molt.

Fins a les tres de la tarda, els Bombers han atès 42 avisos per vent, cap fet destacat i la majoria han sigut a l'Alt Empordà. Des del migdia, i tal com apuntaven les previsions, segons les quals afluixaria la tramuntana, tan sols 9 avisos.

Podeu seguir el minut a minut de la incidència de la tramuntana aquí:

En directe

Última actualització 17:40

Foc Peralada: Proteccio Civil dona per finalitzades les dues Prealertes: del Pla Infocat i del Ferrocat

Foc Peralada: Controlat. Bombers continua treballant a la zona revisant el perímetre i remullant punts calents.

Fins a les 15h, els Bombers han atès 42 avisos per vent - cap destacat - la majoria a l'Alt Empordà. Des del migdia, i tal com apuntaven les previsions, segons les quals afluixaria la tramuntana, tan sols 9 avisos.

Foc Peralada: L'N-260 ja està oberta a Peralada en tots dos sentits. Situació normalitzada.

Foc Peralada: L'incendi ja afecta una superfície de 31 hectàrees

Foc Peralada: De moment, es desconeix quina ha estat la causa que ha originat l'incendi. 

17

Incendi forestal a Peralada

Foc Peralada: Els SFADF, l'ens coordinador de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) a Catalunya, ha col·laborat a l'incendi de Peralada activant tractors per llaurar camps i aportant aigua amb les cubes.

Foc Peralada: L'incendi ha afectat els termes municipals de Vilabertran, Peralada i Vilatenim i, sobretot, s'ha estès pels marges dels camps.

L'incendi forestal de Peralada crema unes 32 hectàrees

L'incendi forestal de Peralada crema 22 hectàrees ACN

Foc Peralada: Els Bombers indiquen que aquest incendi és un toc d’alerta per la sequera que viu el país.

Foc Peralada: Estabilitzat. Ara mateix, hi treballen 24 vehicles d'aigua i 21 de comandament de Bombers.

Foc Peralada: El foc ha creuat la via del tren i avança en direcció a Vilatenim

Foc Peralada: Segons dades provisionals, el foc afecta una superfície estimada d'unes 22 hectàrees. La major part, conreus i matolls. Agents Rurals investiguen les causes.

Foc Peralada: El regidor de Peralada David Bigas explica que el foc avança cap a Vilatenim i que es fa una crida als pagesos per si poden ajudar. Un veí, Joan Vila explica que feia temps que no veia tant de vent.

Foc Peralada: Crema el bosc a tocar de la Muga i els camps del voltant. La tramuntana farà el seu pic a migdia i després començarà a afluixar.

Foc Peralada: Trànsit informa que la carretera N-260 està tallada entre els quilòmetres 32 i 35,5. S’estan fent desviaments per la GIP-6042 i C-252. També es manté el tall de la línia fèrria en els trams que transcorren a tocar de l’incendi. Renfe ha gestionat un servei alternatiu de la línia per carretera.

Foc Peralada: Deixa de considerar-se estabilitzat i torna a ser actiu.

Veure més