Empordà

Empordà

Montserrat Segura

Volem saber-ne el nom

"No podem permetre que campin per les seves, que un altre dia decideixin violar una dona o estomacar algú altre perquè té la pell fosca o és indigent o du una bandera amb un estel"

Figueres, entre moltes bondats, té un festival de dansa al carrer que és una meravella. És el Figueres es MOU, que s’ha celebrat fa ben pocs dies i que ha registrat una gran presència de públic. Un esforç d’Agitart en combinació amb l’Ajuntament. Un festival que compta amb nombrosos suports i que posa en relleu l’interès dels figuerencs i figuerenques per la dansa.

La nota negativa d’aquesta novena edició l’ha posada un grup de joves que va agredir -per raó de la seva orientació sexual- quatre ballarins que ja havien dut a terme el seu espectacle i tornaven a l’hotel. És terrible que algú pensi que l’orientació sexual o de gènere és prou raó per agredir el proïsme. És terrible que s’exerceixi qualsevol violència contra persones, siguin dones, homes, no binaris o trans, heterosexuals o homosexuals. I em sembla encara més terrible quan aquests ballarins acabaven de regalar-nos bellesa i cultura amb les seves actuacions i es van trobar, de cop, amb la barbàrie.

Si són, com s’ha dit, adolescents, vull que els trobin i que els conscienciïn del mal que han causat, que els reeduquin en el respecte i en la diversitat. Si són majors d’edat, vull saber qui són, i que se’ls apliqui tot el pes de la llei. I que demanin perdó a les víctimes. No podem permetre que campin per les seves, que un altre dia decideixin violar una dona o estomacar algú altre perquè té la pell fosca o és indigent o du una bandera amb un estel. Si els ho permetem, cada cop en seran més, perquè aporrinar i fer mal en grup sembla que és divertit, fàcil i surt de franc.

Tinc molt clar a qui hem d’agrair-ho: als partits que aixopluguen els hereus de Franco, de Hitler, de Pinochet, i que atien l’odi al forà, l’odi a qui amenaça la seva moral feta a mida, l’odi a qui atempta contra la sagrada unitat de la pàtria. Són els mateixos que van matar Federico García Lorca i Guillem Agulló, que neguen l’Holocaust, que deroguen lleis d’avortament, que refusen els drets de les dones. Que posen querelles al que aprova el Parlament de Catalunya. Són feixistes, i el feixisme s’ha de combatre. Amb fermesa.

Compartir l'article

stats