El mestratge i la llarga trajectòria professional de Toni Gerez ha estat reconeguda aquest dimarts amb el premi al millor Servei de Sala d'un restaurant espanyol en Gala Michelin 2023 celebrada a Toledo. El cap de sala del Castell Peralada Restaurant ha rebut el premi reivindicant la seva feina - "és un ofici meravellós, fantàstic"- i destacant que "la sala és important per a l'experiència gastronòmica".

Mestre per a moltes generacions de cap de sala i sommeliers, i reconegut especialista en formatges, la carrera professional de Toni Gerez es remunta a l'Orada de Roses al costat de Paco Pérez quan tenia poc més de vint anys. Posteriorment, durant més d'una dècada, va treballar al costat de Juli Soler a El Bulli. El 1995, Gerez va deixar el mític restaurant de Soler i Ferran Adrià a Roses per, conjuntament amb Xavier Sagristà, posar en marxa el restaurant Mas Pau a Avinyonet de Puigventós, que va rebre de seguida una estrella Michelin. Després del tancament de Mas Pau, els dos van continuar plegats al restaurant Castell Peralada, que també va rebre aviat el reconeixement de la Guia francesa, que es manté tot i la prematura desaparició de Sagristà substituït pel seu deixeble Javi Martínez.

La passada primavera, Toni Gerez va presentar un complet llibre sobre una de les seves grans especialitats: els formatges. A "L'art del formatge (Efadós)" va posar per escrit part d'uns coneixements que han portat a aconseguir que el carro de formatges del Castell Peralada Restaurant sigui considerat, per a molts especialistes, el millor de tot l'estat.