Les activitats familiars són el pal de paller de la festa d’Avinyonet de Puigventós

Des d’aquest dimarts i fins diumenge s’han programat una vintena d’actes com ara concerts, sessions de cinema a la fresca, tallers i sardanes

La Cobla Ciutat de Girona.

La Cobla Ciutat de Girona. / COBLA CIUTAT DE GIRONA

Josep López Navarro

Josep López Navarro

El poble d’Avinyonet de Puigventós ja ho té tot a punt per celebrar la seva Festa Major de Sant Jaume des d’aquest dimarts i fins diumenge. Enguany, en total seran una vintena les activitats que faran gaudir a petits i grans. Uns actes que, segons explica el regidor de Festes del municipi, Juli Quesada, «estan pensats per fer a la gent del poble i també per als forasters que vulguin venir, ja que tothom està convidat a la festa». En aquest sentit, Quesada afegeix que aquesta és una celebració popular i per a tota la família: «Sempre intentem incloure activitats per a totes les edats».

La Festa Major de Sant Jaume començarà el dimarts 25 de juliol amb dues novetats: un curs RCP i d’ús de desfibril·lador, i una marxa nòrdica. Però aquestes no són les úniques noves incorporacions al programa d’actes, i és que aquest any també s’afegeix l’activitat Vendaval de contes amb Berni Pajdak, un taller de jocs literaris i un sorteig de llibres infantils. Tindrà lloc el dissabte, a les 7 de la tarda, als Jardins de la Comanda. Enguany també es proposa per primer cop una sortida de l’espai jove a l’Humor Amarillo Park de Sant Pere Pescador.

El programa d’actes es completa amb activitats assídues a la festa. Destaquen la XXIV Vetllada de Poesia i el 3r Premi Avinyonet de Poesia, que tindrà lloc el dijous a les 9 del vespre al Casc Antic. Tampoc hi mancaran les sessions de cinema a la fresca amb food trucks als Jardins de la Comanda. Es faran dimarts i dimecres, a 2/4 de 10 i a les 10 de la nit, respectivament.

A més, durant els sis dies de festa també hi haurà tast de vins amb el celler Mas Pòlit, sardanes amb la cobla Ciutat de Girona, un taller d’herbes, un ball amb Jockers Trio i la cantada d’havaneres de la mà de Llops de Mar. La presentació del llibre Els esquitxos de la Pedra de Salvador Famoso, la passejada de 600, el campionat de petanca, la missa, els concerts, l’animació infantil i el Vendaval Miusic Fest completen el programa de la Festa Major d’Avinyonet de Puigventós 2023.