Castelló d'Empúries

L’art dels alumnes d’El Bruel enceta la Candelera a Castelló

Les seves creacions s’exposaran a la façana de la biblioteca i donaran el tret de sortida a cinc dies d’actes

La Masovera Barbuda animarà la Festa Jove.

La Masovera Barbuda animarà la Festa Jove. / Facebook La Masovera Barbuda

Emporda.info

Arriba el febrer i amb ell la Candelera, la festa petita de Castelló d’Empúries. Per donar-li la benvinguda, els alumnes de plàstica de 3r d’ESO de l’institut-escola El Bruel d’Empuriabrava han estat escollits per exhibir, des d’aquest dimecres, una selecció de dibuixos d’ocells a la façana de la biblioteca municipal que ha esdevingut un espai expositiu alternatiu. Aquest esclat de colors dona el tret de sortida a cinc dies de celebració que inclouen activitats per a tots els públics i, com no, el tradicional lliurament dels premis Espiga i Timó, aquest diumenge.

Enguany, la festa recupera la normalitat i manté, davant l’èxit de l’any passat, la Festa Jove divendres a la nit a la Sala Municipal, amb les actuacions de Red Hot Chili Covers i La Masovera Barbuda. També, dissabte a la nit, es preserva una altra proposta que l’edició passada va funcionar molt bé: la fusió d’un espectacle d’humor, enguany a càrrec de la companyia Impro Barcelona, i l’espectacle d’Intermusic by RKO dj. D’altra banda, dijous, durant la missa solemne a la Basílica participarà la coral Castellonina dirigida per Clàudia Coral amb l’acompanyament d’Ivan Joanals i, tot seguit, a la plaça dels Homes, la cobla Foment del Montgrí oferirà una audició de sardanes. No serà l’única de la Candelera, ja que diumenge la cobla-orquestra Montgrins n’oferirà una altra, prèvia el concert i ball de cloenda de la festa.

La Candelera també tindrà altres al·licients. L’Ecomuseu-Farinera acollirà dissabte un taller per fer menjadores d’ocells. El mateix dia, a la tarda, Albert Such animarà a la mainada amb un espectacle i, per tancar l’acte, s’oferirà una xocolatada. Les entitats locals mantenen així la seva presència amb el cicle de conferències de Castelló que cada any programa l’associació Cultural i d’Esbarjo i la despertada dels Fusellers de Castelló, diumenge, des del Pont Vell. No faltarà la trobada de puntaires, que arriba a la setena edició, i una ballada de danses populars amb l’Esbart Dansaire.

Dissabte, el col·lectiu El Paller actuarà dins l’exposició Memòries i, el mateix dia, el mestre d’obres Salvador Famoso presentarà el seu darrer llibre, Els esquitxos de la pedra.