Castelló d'Empúries

Un espectacle musical de Marc Timón tanca la Candelera de Castelló d’Empúries

La festa, que enfila els darrers dies, també inclou la presentació del llibre «Turista a Babord!» de Sebastià Roig

Marc Timón amb els dos actors protagonistes

Marc Timón amb els dos actors protagonistes / Mariona Olmos

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

La festa de la Candelera de Castelló d’Empúries segueix ben viva després d’uns dies intensos on els castellonins van gaudir amb l’humor d’en Faixedas, l’entrega dels premis Espiga i Timó a Rosa Maria Canet Avilés i Catalina Casadevall o la inauguració d’una exposició a l’Ecomuseu-Farinera. La celebració, doncs, segueix fins dimecres quan es culmina amb l’espectacle de teatre musical Apologia i escarni de l’estupidesa humana del compositor Marc Timón, una crítica ferotge i una oda a la ridiculesa humana i a les seves petiteses. El muntatge es fa a les 6 de la tarda a la Sala Municipal.

Apologia i escarni de l’estupidesa humana està protagonitzada per Clara Moraleda i Marc Pujol i inclou la interpretació musical en directe, acompanyant l’acció i els personatges, de Marc Timón, al piano, Vassil Lambrinov al violí i Jordi Claret, al violoncel. És una obra que feia molt temps que Timón volia crear i que parla sobre la moral, l’amor, prenent com a punt de partida un talp màgic que mossega els penis de les persones i que esdevé «una mena d’oracle que ens il·lustra sobre com gestionar aquesta estupidesa». Timón explica que la música que ha composat pot recordar musicals més melòdics i orquestrals com Els miserables així com referències al cinema mut on «la música era molt estereotipada».

La festa, però, té altres punts d’interès. Aquest dimarts es presenta el llibre Turista a Babord! del figuerenc Sebastià Roig, vinculat a Castelló al treballar a la biblioteca municipal. El volum, editat per Úrsula Llibres, el presenta la periodista cultural i escriptora Cristina Masanés a la Capella de Santa Clara, a les 7 de la tarda.

La Candelera és el 2 de febrer. Just aquest dia, doncs, es concentren els actes més tradicionals. A dos quarts de dotze del migdia, la cobla Foment del Montgrí ofereix sardanes de vermut a la plaça dels Homes i, tot seguit, mossèn Joan Arquer presidirà la missa solemne a la Basílica, un acte on actuarà la Coral Castellonina dirigida per Clàudia Coral amb acompanyament d’Ivan Joanals.

Un EscAPPe per Castelló

Aquest dimecres, a les 11 del matí, també a la capella de Santa Clara, es presenta l’EscAPPe Castelló inclòs dins el projecte Customazed de l’equip Atelier Esdeveniments. Es tracta d’una experiència d’escapament per jugar amb amics o família, sempre que es vulgui.