Bàsquet

L’Adepaf es complica l'existència i l’Escala diu adeu al títol

Els figuerencs continuen en descens a Copa Catalunya quan queden dues jornades i les escalenques només pugnaran pel segon lloc de Segona Catalana

El Vilafant té a l'abast el títol de campió de Primera Territorial i l'Escolàpies sots-25 s'assegura l'accés als Campionats de Catalunya

L’Escolàpies sots-25 jugarà els Campionats de Catalunya. | IVAN YERPES

L’Escolàpies sots-25 jugarà els Campionats de Catalunya. | IVAN YERPES / ll.r. figueres/l’escala

Empordà

Empordà

El primer equip masculí de l’Adepaf té dues jornades per escapolir-se del descens a Primera Catalana. Els nois que entrena Cristian Ruiz continuen en onzè lloc de Copa Catalunya, en zona de descens, després de veure’s superats (63-73) pel Minguella, de Badalona, el dissabte passat a Castelló d’Empúries.

Els figuerencs tindran una autèntica final aquest dissabte (18 h), de nou al pavelló castelloní, ja que rebran la visita del Santa Coloma, a qui tenen a només una victòria per sobre i que poden atrapar. El comiat de la competició serà contra un altre rival directe, el Safa Claror, que també està en descens, el 12 de maig.

A Primera Territorial, el Vilafant depèn d’ell per proclamar-se campió i ascendir a Segona Catalana. Els de Jordi Burgas van superar el Pia Olot amb claredat (81-52) i aquest dissabte (16 h) poden sentenciar el títol en el duel comarcal a la pista d’un Roses que ve de perdre a Palamós (84-78).

A l’altre grup amb representació altempordanesa, tot van ser derrotes: l’Escolàpies davant el Banyoles (82-84), el Castelló contra el Cassanenc (91-60) i el cuer l’Escala amb la Unió Girona Maristes (78-62).

L’Escolàpies, sotscampió

D’altra banda, l’Escala s’ha acomiadat de tota opció de proclamar-se campió de Segona Catalana després de veure’s sorprès pel Bisbal (74-67). Les noies que entrena Toni Espinosa ara només poden pugnar pel segon lloc, que també perilla per la persecució del Vilablareix. El sotscampió de Segona no té premi de l’ascens.

En sots-25, l’Escolàpies s’ha assegurat el sotscampionat i a principi de juny tornarà a participar en el Campionat de Catalunya. Les de Josep Maria Parrot van guanyar els dos partits de la setmana passada, contra el Fontajau (56-49) i el Fontcoberta (68-38).