El Marca de l'Ham recupera el tàndem golejador més letal amb Abraham i Llansá

Els davanters altempordanesos, que fa una dècada van marcar 57 i 34 gols amb La Marca, es retroben en el filial figuerenc, nou líder de Quarta Catalana

Abraham Huguet i Llansá, el retorn del duet més letal de la UE Marca de l'Ham

Lluís Ribera

Lluís Ribera

Lluís Ribera

La Unió Esportiva Marca de l’Ham ha creat un equip filial aquesta temporada, a Quarta Catalana, amb una base de jugadors que van passar pel primer equip anys enrere. Dos dels noms propis del conjunt figuerenc són els davanters Abraham Huguet i José María Jordán, conegut com a Llansá, que han despenjat les botes i s’han retrobat després d’anotar 57 i 34 gols, respectivament, a la temporada 2011/12. Aquells 91 gols que es van repartir van permetre al Marca de l’Ham proclamar-se campió de Quarta Catalana i posar una primera pedra per estar consolidat, actualment, a Segona Catalana. Abraham explica que pensar en aquella campanya li posa «la pell de gallina. La recordo com una de les meves millors temporades, pels gols, pel futbol, pels companys i mediàticament». Va ser el pitxitxi estatal amb 57 gols, La Sexta Deportes li va dedicar un reportatge i a la cama es va tatuar l’escut de La Marca amb el lettering «Temporada 2011/12». Llansá defineix aquell any com «el meu millor de la carrera».

José María Jordán, Llansá, i Abraham Huguet, La Perla, al camp de futbol del Marca de l’Ham, de Figueres. | LLUÍS RIBERA

José María Jordán, Llansá, i Abraham Huguet, La Perla, al camp de futbol del Marca de l’Ham, de Figueres. | LLUÍS RIBERA / lluís ribera. figueres

Ara, s’han retrobat a la mateixa lliga on van explotar, Quarta, amb un equip B que entrena Sergio Casanova, també exjugador, i que té altres futbolistes amb passat a l’A com Nando Jiménez i Ricard López. El Marca de l’Ham B és el nou líder del grup 1 i no descarta repetir l’ascens del 2012: «Entre veterans i joves podem fer una bona temporada», diu Llansá.

Ja es reparteixen set gols

Abraham i Llansá tenen ara 38 i 41 anys, però segueixen fent de les seves. La Perla ja duu cinc gols i aspira a proclamar-se pitxitxi, mentre que Llansá –anomenat així perquè de petit vivia al poble de Llançà– en suma dos. Seran capaços de superar els registres de fa dotze anys? Llansá diu que «tant de bo, però amb 41 anys...», mentre que Abraham subratlla que «sempre m’agrada superar-me, he viscut una cosa molt greu a la meva vida i ho he superat. No ho descarto, ja ho veurem!». Abraham, tot un exemple de superació, es refereix a l’aneurisma cerebral i un vessament que va patir l’agost de 2020 i que el va deixar en una situació crítica, vuit dies en coma. «Ho vaig superar amb la persona que estava amb mi, la Pili. Gràcies a ella vaig començar a viure una nova vida i mitjançant l’esport he pogut tornar a ser millor del que era abans com a persona i amb actituds a la vida».

Abraham, també al padbol

Abraham feia tres anys que no jugava a futbol federat i Llansá, sis. «Sempre he fet esport, però noto que em falta una mica de fons. Físicament, estic bé, i content», diu Abraham. «Estic millor del que em pensava», assegura Llansá. Ambdós van separar els seus camins després de l’exitosa temporada 2011/12 –Abraham va marxar al Borrassà– i ara s’han tornat a trobar. «L’Abraham em va trucar que volien fer un equip a Quarta i em vaig animar a provar-ho un altre cop», recorda Llansá, que s’havia retirat el 2017 després de jugar, en una mateixa temporada, al mateix Marca de l’Ham, al Lladó i a les Preses.

El darrer equip d’Abraham havia estat el Cistella, el 2020, l’any en què va renéixer. El figuerenc és, molt probablement, el jugador més tècnic i amb màgia que ha donat el futbol empordanès els últims anys. Va tocar sostre a Tercera Divisió, amb el Miapuesta Vilajuïga. Ara, compagina el futbol amb un altre esport tècnic, el padbol, amb el Vilafant. I no li va gens malament, ja que acaba de proclamar-se tercer d’Espanya i, pels pèls, no es classifica pel Mundial de Brasil. El proper repte que té entre cella i cella és al desembre, a l’Hospitalet de Llobregat: «Jugaré la Copa Catalunya i tinc moltes ganes de portar el títol cap a casa», desitja.