La Jonquera agafa el relleu de Vilajuïga a l’Open Girona de BTT

Prop de 300 participants debuten a la cursa vilajuïguenca i també seran presents a la segona prova, aquest diumenge a terres alberenques

Inici de la cursa infantil, diumenge passat a Vilajuïga. | FCC

Inici de la cursa infantil, diumenge passat a Vilajuïga. | FCC / REDACCIÓ. VILAJUÏGA

Redacció

Prop de 270 ciclistes van participar, el diumenge passat a Vilajuïga, en la primera prova de l’Open Girona BTT, organitzada pel Club Ciclista Vilajuïga. Els vencedors de les categories absoluta van ser Pau Aguilera (Terbikes-Baix Ter) i Esther Villaret (Artsport-Unica Factory Team). Els podis d’ambdues categories els van completar: per un costat, Pau Viladelbosch (Terbikes-Baix Ter), alhora guanyador sub23, i el màster 30 Gerard Birosta (Club Atlètic Amer), i per l’altre, la jonquerenca Júlia Pujol (Terbikes-Baix Ter) i Alba Lara (Sant Gregori i El Llémena). En altres categories, i en l’àmbit local, cal destacar el primer lloc de la cadet Kyra Gali. La prova de Vilajuïga comptava amb un circuit nou i exigent que va donar espai a totes les categories open i a les escolars (Kids Cup).

Circuit urbà i per l’entorn

L’obert provincial gironí de bicicleta de muntanya prosseguirà a terres altempordaneses, aquest diumenge 12 de març. La Jonquera aplegarà prop de 300 ciclistes, entre els quals corredors locals destacats com la mateixa Júlia Pujol i el cabanenc Gerard Blanch (Radikal Bikes), vencedor de les tres edicions anteriors. La prova és organitzada pel club esportiu Tramuntana X-Trem i l'Ajuntament de la Jonquera. L’Open alberenc constarà d’un circuit permanent abalisat de set quilòmetres –els participants hauran de completar 35 quilòmetres– marcat amb panells grocs i negres i amb sortida i arribada al nucli urbà. També es resseguirà l’entorn a la zona dels dòlmens que hi ha a la falda de l’Ermita de Santa Llúcia.

La competició s’iniciarà a les 10 del matí mentre que una hora abans serà el torn de les curses infantils Kids Cup. Després de la Jonquera, agafaran el relleu Castell-Platja d’Aro, Quart i Sant Hilari Sacalm.