Àngels Gonyalons, Montse Guallar, Jordi Díaz, Lluís Soler i Carles Sans actuaran a Roses

El Teatre Municipal programa de gener a maig propostes escèniques per a tots els públics, com «Per fi sol!», «The party», «Jauría» i «L’auca del senyor Esteve»

"The party" presenta un repartiment de luxe amb Àngels Gonyalons i Lluís Soler, entre altres.

"The party" presenta un repartiment de luxe amb Àngels Gonyalons i Lluís Soler, entre altres. / Daniel Escalé

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

Veterans actors de l’escena catalana com Àngels Gonyalons, Montse Guallar, Jordi Díaz, Lluís Soler i Carles Sans pujaran a l’escenari del Teatre Municipal de Roses, dins la temporada d’arts escèniques que es desgranarà de gener a maig. Comèdies com Per fi sol! o The party, drames que conviden a la reflexió social com Jauría, o el clàssic català L’auca del senyor Esteve, una versió nascuda fruit del programa de TV3 La Puntual, sobresurten del cartell. No faltaran tampoc les propostes de teatre amateur, música i teatre infantil. De totes elles, els espectadors podran adquirir anticipadament entrades, a partir d'aquest dijous, 21de desembre, al web rosescultura.cat. Val a dir que es mantenen, com en les darreres edicions, els preus populars -15 euros- i tot de descomptes, entre ells la gratuïtat per als menors de 16 anys, sempre acompanyats d’un adult, i a les parelles lingüístiques de Roses. 

Carles Sans portarà el seu espectacle "Per fi sol!".

Carles Sans portarà el seu espectacle "Per fi sol!". / Emporda.info

Carles Sans, integrant del Tricicle, ha estat convidat a obrir la programació el 28 de gener amb aquest primer projecte en solitari Per fi sol! amb el qual combina la paraula i la seva expressivitat gestual per explicar secrets i anècdotes professionals. El 25 de febrer arriba The party, amb un elenc de luxe encapçalat per Àngels Gonyalons, per donar vida a una celebració amistosa que acabarà de la manera més inesperada a mesura que els convidats revelen sorprenents notícies. Li seguirà Jauría, el 2 de març, dirigida per Miguel del Arco i escrita per Jordi Casanovas. L’obra és una ficció documental creada a partir de les transcripcions del mediàtic judici. El 5 de maig li pren el relleu L’auca del senyor Esteve, una adaptació fidel de l’ambient del segle XIX. Dins el cartell no faltaran les companyies amateurs, enguany amb la representació d’Allò que hem deixat enrere, amb actors de les companyies Tequatre i Esplais de Castelló d'Empúries, i Políticament incorrecte del Grup de Teatre de Roses que, a més, al maig estrenarà nova producció. 

Moment de l'obra 'Jauría'

Moment de l'obra "Jauría". / Vanessa Rabade

D’altra banda, també s’han previst espectacles de música i dansa amb l’espectacle Poetes amb Joan Massotkleiner a la veu i Anna Pou a l’arpa (16 de març); Yerma amb el Jove ballet Pilar Sánchez (14 d’abril) i la Jove Orquestra de Figueres que actuarà amb l’Orquestra de l’Escola Municipal de les Arts de Santa Perpètua de Mogoda (27 d’abril). 

Com cada any, la programació també té en compte al públic familiar. Així, hi haurà circ amb Quan no tocàvem de peus a terra (febrer); la proposta de teatre i titelles Rigoberta i el Windigo (març); Momo d’Anna Roca, premi butaca 2023 a millor espectacle familiar (abril); i Sota Sola, de la Cia. Ka Teatre (maig).

[object Object]

Dins la programació cultural de Roses també sobresurt el cicle de cinema Gaudí que no es pot avançar perquè, segons va explicar la regidora de Cultura, Sílvia Ripoll, durant la presentació als mitjans aquest dilluns passat, s’estan mantenint converses per traslladar les projeccions als cinemes Roses i així millorar-ne la qualitat de l’experiència dels espectadors.