Castelló aposta de nou per les píndoles de microteatre

Les companyies locals –Tequatre, Esplais, El Paller i Despertaferro– representen peces breus a quatre espais singulars aquest diumenge

Una de les obres de l’edició de l’any passat. | ANNA MASSOT

Una de les obres de l’edició de l’any passat. | ANNA MASSOT / CRISTINA VILÀ BARTIS. CASTELLÓ D’EMPÚRIES

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

Per tancar el quart cicle de teatre Empori, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries aposta, per tercer any consecutiu, per les píndoles de microteatre. Ho fa, també de nou, donant confiança i contractant les quatre companyies locals –Tequatre, Esplais, El Paller i Despertaferro– en quatre espais singulars del poble que el públic recorre en tres petits grups: el convent de Sant Agustí, el Mirador d’en Malino, el convent de la Mercè i el Bar del Centro, un espai molt reivindicat per les associacions locals. La cita, aquest diumenge de cinc a set de la tarda.

Aquesta edició s’ha batejat com Histerioestrip. El tècnic Martí Fontclara explica que la llavor es va sembrar durant una reunió entre les companyies durant la qual «van fluir idees» i es van fusionar conceptes. Va ser, doncs, el punt de partida de cada un dels muntatges que ara presenten. Són, afegeix Fontclara, «muntatges curts, d’entre deu i quinze minuts» que es representen molt a prop de l’espectador, quasi en la intimitat. De fet, la proposta sempre ha funcionat molt bé i enguany també ho farà, ja que les entrades, que costaven cinc euros i que reverteixen en el funcionament de l’activitat, ja s’han esgotat. Fontclara comenta que, en el futur, podrien arribar a plantejar-se si obrir-se a altres companyies de fora per fer créixer la proposta «i no estancar-nos». Tot i això, admet, per donar varietat sempre canvien de temàtica i espais «que fa que cada any sigui diferent».