L'Adepaf salva el match ball contra el Santa Coloma i encarrila la salvació a Copa Catalunya

Els figuerencs surten del descens després de superar els barcelonins a la penúltima jornada

Marc Abad, en una jugada de l'Adepaf-Santa Coloma, a Castelló d'Empúries

Marc Abad, en una jugada de l'Adepaf-Santa Coloma, a Castelló d'Empúries / EDUARD MARTÍ

Lluís Ribera

Lluís Ribera

El primer equip masculí de l'Adepaf ha passat, en pocs dies, de trobar-se en una situació delicada per salvar-se a Copa Catalunya a encarrilar la continuïtat a la categoria. Els nois que entrena Cristian Ruiz han sortit del descens a Primera Catalana en el moment més oportú, a la penúltima jornada, després de guanyar un duel directe contra el Santa Coloma de Gramenet (70-58).

Els figuerencs s'han desfet dels barcelonins aquest dissabte a Castelló d'Empúries i a més d'atrapar-los a la classificació li han guanyat el bàsquet average. En cas d'haver perdut hauria tingut un peu i mig a Primera Catalana. El triomf vital de l'Adepaf, ajuntat amb la derrota d'un altre rival directe, el Mataró, col•loca els altempordanesos fora del descens en el triple empat amb aquests dos conjunts: baixa de l'11è cap avall i ara l'Adepaf és 9è, el Santa Coloma 10è i el Mataró 11è, i l'Adepaf té l'average guanyat en tots els casos.

Visita al descendit Safa Claror

A l'Adepaf són més optimistes que mai ja que depenen d'ells mateixos i a l'última jornada ho tindrien a priori favorable per segellar definitivament la permanència a Copa Catalunya en l'any de l'estrena. El dissabte 11 de maig (16.30 h) els figuerencs visiten el Safa Claror barceloní, antepenúltim classificat i que ja ha descendit a Primera Catalana, mentre que el Santa Coloma rep la visita del líder, el Maristes Ademar, que es juga el títol de campió contra el Claret -el Mataró rep el Ciutat Vella, setè.