Stay Homas repeteix i Julieta s'estrena a l'escenari de Sons del Món

Els ritmes de Ni llum ni lluna i Homas van captivar els assistents al darrer concert del segon cap de setmana del festival rosinc

Jordi Callol

Jordi Callol

El segon cap de setmana de Sons del Món ha tancat amb un doble concert que ha aglutinat un públic molt familiar.

Els assistents van embogir en veure damunt de l'escenari una de les artistes de la nova escena pop catalana que està triomfant entre els més joves: Julieta. Acompanyada per un cos de ball format per dos ballarins i dues ballarines, la barcelonina va presentar-hi Ni llum ni lluna, el disc que va publicar la passada primavera, en el que va ser el seu primer concert al festival de Roses.

No es va haver d'esperar gaire per a escoltar Tu juru ju o Si ha de ser serà, dos dels hits de Julieta que estan sonant amb més força. Un dels moments sorprenents de la nit va ser quan la nostàlgia es va apoderar de la Ciutadella quan Julieta i el cos de ball van ballar Las divinas, una cançó de la sèrie Patito Feo de Disney Channel.

Durant l'hora que va durar el concert també va haver-hi temps per l'estrena d'una nova cançó, Com aquell agost, que parla d'una ruptura, «però d'aquelles ben fetes, amb amor», va manifestar la cantant.

Julieta va acabar el seu concert amb Clar que t'he trobat a faltar, un tema dels Tyets en la que la cantant hi col·labora, i Trenca'm el cor, que va marcar el final de la seva actuació amb una exhibició de ball espectacular, deixant clar que és una artista 360.

Tot seguit, els Stay Homas van saltar l'escenari de manera esglaonada: primer Rai Benet amb la seva guitarra, seguit de Guillem Boltó i Klaus Stroink. A cada escaló, més gran era l'ovació d'un públic que esparava embadalit la presentació de Homas, el segon disc de la banda. I no van decebre, ja que van començar cantant La Nòria, el single d'aquest últim treball.

El grup nascut a un terrat de Barcelona durant el confinament pandèmic ha evolucionat amb els anys. Una evolució que l'Alt Empordà ha pogut viure de primera mà perquè hi han actuat fins a cinc vegades des del seu naixement el 2020: tres a la Ciutadella de Roses, una al Fòrum Romà d'Empúries i una altra al Parc de les Aigües de Figueres.

Durant el seu concert, no van faltar temes tan coneguts com In the end o Here to play, un exemple corrobora les paraules que com va expressar Klays Stroink: «Avui presentem Homas, però farem un repertori amb temes nous i vells».

Irònicament, Guillem Boltó va dir que «avui us cantem en exclusiva una cançó que mai ningú ha fet abans» per presentar el tema I gotta feeling de The Black Eyed Peas, el qual el van enllaçar amb el seu Let it out.

Normalment, els artistes musicals ens tenen acostumats a un espectacle que combina so i llum, jugant en algunes ocasions amb foc i fum, però els Stay Homas tenient preparada una sorpresa per als seus fans: una tempesta de bombolles de sabó. Aquest fet es va produir quan van cantar No vull baixar, creant un ambient especial tant a dalt com a baix de l'escenari per la posada en escena.

L'eufòria en estat pur es va desbordar a la Ciutadella quan van cantar Platja, deixant clar que aquesta sí que és la cançó de l'estiu. L'energia d'aquest tema va anar in crescendo fins al final del concert en què el grup barceloní va cantar Ho tornaria a fer i Volveré a empezar. Precisament, la sensació amb la qual el públic va marxar: amb ganes que el concert tornés a començar.

@emporda_info 🎼 Així es va viure el concert de @Julieta i @STAY HOMAS a l'escenari de Sons del Món ➡️ La crònica i la galeria d'imatges a www.emporda.info 🎥✍️ Jordi Callol #prensaiberica #Roses #emporda #TikTok #musica #music #concert #art @Prensa Ibérica ♬ original sound - Setmanari de l'Alt Empordà