Cadaqués i Terrades rebran ajudes de l'ACA per al transport d'aigua en vehicles cisterna

Les subvencions són per despeses realitzades fins al juny de 2023

L'ens ha acordat fins a 1,3 milions d'ajudes per a poblacions d'arreu de Catalunya

Una imatge de camions cisterna transportant aigua.

Una imatge de camions cisterna transportant aigua. / ACA

Emporda.info

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) atorgarà ajudes a Terrades i Cadaqués per al cofinançament del transport d'aigua en camions cisteres o l'execució d'obres d'emergència en motiu de la sequera que es van realitzar fins al juny de 2023. A Girona també rebr

Concretament, Terrades rebrà 4.319,04 euros per al transport de cisternes. Per la seva banda, Cadaqués rebrà 29.123 euros per executar una obra i pel transport en vehicles cisterna.

Al conjunt de Catalunya, l'ACA ha resolt la convocatòria destinada a donar ajudes que ascendeix a 1,3 milions d'euros. En concret són 59 ajunts. A les dues poblacions de l'Alt Empordà, s'hi suma una de gironina (Mieres), i 20 de Lleida, 19 de Barcelona i 17 de Tarragona.

Les despeses objecte de subvenció han d'haver estat realitzades dins del període comprès entre l'1 de gener de 2022 i el 30 de juny de 2023. Per tipologies, 38 dels ajuts s'han destinat a cofinançar el transport d'aigua en camions cisterna, 13 per a l'execució d'actuacions d'emergència i les 8 restants en casos on s'han subvencionat els dos tipus de manera conjunta (camions amb obres d'emergència).

Els ajuts oscil·len entre el 30 i el 95% del cost total, en funció de la població censada, amb un límit de 100.000 euros.

Prop de 190 MEUR en dos anys per garantir l'aigua

L'ACA, des de que va activar el Pla de Sequera en el mes de setembre de 2021, està destinant un total de 189 milions d'euros a través de diverses línies d'ajuts per a garantir l'abastament.

L'Alt Empordà és la comarca més afectada per la sequera amb l'embassament de Darnius i Boadella i l'Aqüífer del Fluvià-Muga en estat d'emergència.