Continuen les queixes a Sant Pere Pescador pel tall del camí del Joncar

S’ofereixen pancartes per penjar dels balcons amb la frase «El camí de la Gola és nostre»

Una de les pancartes a Sant Pere Pescador. | GRUP EN DEFENSA GOLA DEL FLUVIÀ

Una de les pancartes a Sant Pere Pescador. | GRUP EN DEFENSA GOLA DEL FLUVIÀ / núria noguera. sant pere pescador

Núria Noguera

Núria Noguera

El Grup en defensa de la Gola del Fluvià continua fent accions perquè es recuperi com a públic el tram del camí del Joncar, tancat per un propietari privat, amb una barrera. Aquesta vegada des del grup s’ofereixen pancartes per penjar dels balcons de les cases de Sant Pere Pescador amb la frase «El camí de la Gola és nostre». Joan Medard, que forma part del Grup en defensa de la Gola del Fluvià, adverteix que «el promotor hi continua fent activitats sense permís i hem engegat aquesta iniciativa amb la intenció de realitzar més accions».

A més, des del Grup lamenten la lentitud de les administracions en resoldre aquest tema «des de l’Ajuntament ens han dit que ja queda poc, però fa tot l’any que fem reunions per intentar que cessi l’activitat i que s’obri el pas. Volem que això s’acabi al més aviat possible».

Per part del consistori, Agustí Badosa, alcalde de Sant Pere Pescador, explica que hi ha un procediment obert i que estan treballant perquè el camí torni a ser d’ús públic. L’alcalde també assenyala que «aquests terrenys estan desclassificats i el propietari argumenta que el camí formava part de les cessions que s’havien fet quan eren urbanitzables. Per tant, nosaltres hem de poder demostrar que aquest camí és d’ús públic, que ja existia abans i que donava accés a la platja de la Gola del Fluvià». I afegeix que «el 2014 el propietari ja va tallar el camí, i hi va posar seguretat privada, però amb una actuació dels Mossos vam ser capaços de parar-ho i els jutjats en van donar la raó», declara Badosa. Tot i això, tant el Grup en defensa de la Gola del Fluvià com l’Ajuntament han col·laborat per intentar posar fi a aquesta situació.

El juliol passat el Departament de Territori va multar amb 31.000 euros al propietari dels terrenys per explotar una guingueta i un aparcament sense tenir-ne permís. En la sanció es detallava que l’empresa responsable deixes d’explotar els terrenys amb les activitats que hi desenvolupa perquè no tenien l’autorització corresponent.