Figueres preveu obrir l’entorn de l’antiga presó i crear una zona verda pública per 350.000 euros

L'avantprojecte s'ha presentat als veïns del barri durant una reunió amb els representants municipals

El pati perimetral, ara tancat, de la presó vella.

El pati perimetral, ara tancat, de la presó vella. / Santi Coll

Santi Coll

Santi Coll

L’equip de Govern de Figueres està treballant a fons per a donar compliment al compromís municipal d’obrir l’entorn de l’edifici de l’antiga presó del carrer Sant Pau a tot el veïnat. Aquest dilluns al vespre, els representants municipals han presentat la seva proposta als veïns del barri de la presó. Es tracta de l’avantprojecte, redactat pels arquitectes municipals Joan Falgueras i Itziar Carrera, d’una actuació que tindrà un cost d’uns 350.000 euros i que ha patit diversos endarreriments a causa de les gestions que ha hagut de fer amb l’àrea de Patrimoni de la Generalitat, propietària de l’edifici, per a desencallar-lo.

«La proposta principal implica obrir tot aquest espai a la ciutadania. Fer desaparèixer les tanques perimetrals i generar una nova mobilitat a totes les cruïlles, moderna i segura, dels carrers i les places que envolten la presó», expliquen fonts de l’alcaldia.

En l’àmbit de la finca, l’adequació es concreta amb les actuacions mínimes i necessàries per convertir el terreny en una zona verda de pública concurrència garantint la seguretat dels usuaris, suprimint els murs i les tanques que poden impedir la visibilitat i dotant l’espai d’enllumenat públic.

També reforçarà l’accessibilitat, adequant un itinerari que relacioni la plaça Vila d’Ordis amb la nova zona verda i executant dues escales entre aquests dos espais per salvar-ne el desnivell.

Igualment, entre altres actuacions, es crearan zones d’estada, traslladant l’àrea de jocs infantils a la nova zona verda més allunyada del soroll de l’avinguda Salvador Dalí, i fent una plantació d’arbrat. El pla de reforma preveu mantenir el gran mosaic del Grup 69 en el seu emplaçament actual de la plaça Vila d’Ordis.

Subscriu-te per seguir llegint