L'Ajuntament de Figueres ha aprovat aquesta setmana l’avantprojecte que proposa l’adequació dels terrenys que envolten l’antiga presó de la ciutat amb una zona verda i espai d’estada del barri, suprimint els murs i tanques que limitaven aquest entorn, i l’adaptació de l’espai públic adjacent per garantir-ne l’accessibilitat.

Hi haurà un àmbit d’actuació interior a la finca d’una superfície de 5.730 m² i un àmbit d’actuació exterior a la finca d’una superfície de 2.250 m², que comptarà amb un pressupost de 450.000 €.

En l’àmbit de la finca objecte de mutació demanial s’hi garantirà la seguretat dels usuaris, suprimint els murs i tanques que poden impedir la visibilitat i dotant d’enllumenat públic a l’espai. Es garantirà l’accessibilitat adequant un itinerari accessible que relacioni la plaça Vila d’Ordis amb la nova zona verda, executant dues escales entre aquests dos espais per salvar-ne el desnivell. També es milloraran les condicions d’estada i paisatgístiques, traslladant l’àrea de jocs infantils a la nova zona verda més allunyada del soroll de l’Avinguda Salvador Dalí, i fent una plantació d’arbrat per unificar els dos espais.

D’altra banda, en l’espai públic i infraestructures adjacents, es durà a terme una adequació de la pavimentació de la pl. Vila d’Ordis per adaptar-se als nous itineraris i distribució d’espais. S’adaptarà l’accessibilitat a les cruïlles que donen accés a la nova zona verda. Es renovarà i millorarà les xarxes de clavegueram, aigua i enllumenat i es farà el soterrament del cablejat aeri situat al carrer Albert Cotó. També es dotarà de la xarxa de reg necessària per a la nova jardineria i arbrat.