El servei de videovigilància de Castelló d'Empúries no funcionarà totalment fins d’aquí a unes setmanes

En total s'han instal·lat 76 càmeres de seguretat, lectores de matrícula i de seguretat ciutadana

Una de les càmeres instal·lades a Castelló

Una de les càmeres instal·lades a Castelló / Judith Barceló

Josep López Navarro

Josep López Navarro

Tot i que el mes de juny ja es va posar en marxa part del servei de videovigilància a Castelló d’Empúries, no serà fins a les setmanes vinents que es preveu que funcionin totes les càmeres instal·lades. Segons fonts consistorials, el fet que faltés instal·lar una part de la xarxa de fibra òptica és el que ha causat que encara no s’hagin engegat tots els aparells.

En aquest sentit, el passat mes de maig, el llavors alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, explicava a aquest setmanari que s’estaven «obrint les rases de la fibra òptica que és imprescindible pel bon funcionament del servei» i que s’esperava que es consolidessin les previsions «i que a principi de juny ja estiguin en funcionament», cosa que no ha estat possible en la seva totalitat.

Cal destacar que Castelló d’Empúries ha posat en marxa el servei de videovigilància amb l’objectiu de minimitzar els actes vandàlics i perseguir els responsables d’actes contraris a la llei. Aquest control facilitarà les tasques de la policia local. En total s’han instal·lat 76 càmeres de seguretat, lectores de matrícula i de seguretat ciutadana. Estan repartides per tota la població.

El projecte ha tingut un pressupost de 300.000 euros, i ha anat a càrrec de l’empresa Alphanet Security Systems, SL. El consistori va adjudicar la licitació de la videovigilància, juntament amb la Policia Local, a finals de l’any passat.