Eleccions 12-M

Josep Maria Guinart, alcalde de l'Escala durant 12 anys amb CiU, va a la llista del PSC

Els socialistes tenen 5 altempordanesos en els 10 primers llocs de la candidatura per Girona: Puga, Navarro, Rodríguez, Navàs i Guinart.

Guinart, en la seva etapa com a alcalde de l'Escala.

Guinart, en la seva etapa com a alcalde de l'Escala. / Marc Testart

Empordà

Empordà

L'Escala té un paper important a la llista del PSC a les eleccions del 12-M i si Víctor Puga, alcalde de la població entre els anys , ha retornat a la política per fer tàndem amb Sílvia Paneque al capdavant de la candidatura de les comarques gironines, un altre exalcalde Josep Maria Guinart també ha pujat ara al vaixell socialista.

Antic militant destacat de la Unió Democràtica de Josep Antoni Duran Lleida, Guinart va ser alcalde de l'Escala durant 12 anys (1995-2007) amb CiU i també va ser diputat pels convergents al Congrés de Madrid entre el 2004 i el 2008. A banda d'altres càrrecs com vicepresident de la Diputació de Girona (1995-1999), president del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona (1995-1998), director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (2000-2003), conseller de la Comissió Nacional d'Energia o de la Comissió Nacional de Mercats i Competència.

La llista del PSC a les comarques gironines pel 12-M té fins a cinc representants de l'Alt Empordà a les deu primeres posicions. L'exalcalde de l'Escala Víctor Puga, com a número 2; la regidora de Figueres Núria Navarro, de 5; l'actual alcalde Portbou Gael Rodríguez, de 8; la regidora de Roses Ester Navàs, de 9; i Guinart de 10.