Qualitat ambiental

Aquestes són les platges i els ports de l'Alt Empordà que han obtingut la Bandera Blava aquest 2024

El distintiu reconeix internacionalment la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental

La platja Grifeu de Llançà és una de les guardonades.

La platja Grifeu de Llançà és una de les guardonades. / EDUARD MARTÍ

Empordà

Empordà

L'Alt Empordà compta aquest 2024 amb 3 platges i 4 ports guardonats amb la Bandera Blava, un distintiu que reconeix internacionalment la gestió del medi ambient i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis, i la informació i l’educació ambiental.

Les platges guardonades són:

  • Platja Grifeu de Llançà
  • Platja del Port de Llançà
  • Platja d'Empuriabrava de Castelló d’Empúries

Pel que fa als ports reconeguts amb la bandera blava són:

Distintiu internacional

La bandera blava és un distintiu atorgat a escala internacional; s'entrega a 47 països dels cinc continents. Valora i premia, com dèiem, la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Alhora, per obtenir-lo, la qualitat de l’aigua de bany ha d’haver obtingut la classificació Excel·lent.

El Jurat Internacional Bandera Blava de la Foundation for Environmental Education (FEE) és qui atorga anualment el distintiu Bandera Blava en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) que gestiona la campanya a l’Estat espanyol, i que compta amb la col·laboració de les administracions públiques que gestionen les zones de bany i la qualitat microbiològica de les seves aigües. Cal tenir en compte que són els municipis costaners els que sol·liciten cada any les candidatures de les seves platges de forma voluntària.

Catalunya: 95 platges i 23 ports guardonats

En el conjunt de Catalunya, aquest any 95 platges i 23 ports han rebut la Bandera Blava. Amb relació a les platges, 27 corresponen a l’àmbit territorial de Girona, 20 a Barcelona, 22 al Penedès, 18 a Tarragona i 8 a les Terres de l’Ebre. Pel que fa als ports, n’hi ha 9 de la zona de Girona, 7 a la de Barcelona i 7 més a la de Tarragona i Terres de l’Ebre.