Una disputa familiar a Figueres ha acabat amb una persona morta després d'un intercanvi de trets amb la Guàrdia Urbana aquest dimarts 19 de desembre. Al voltant, de les vuit del vespre un home s'ha presentat al domicili d'uns familiars en una casa aïllada al carrer Indiquetes, al barri de l'Aigüeta, i ha obert foc amb una escopeta. Les persones que, en aquell moment, eren al domicili s'han tancat al seu interior. Llavors han avisat a la Guàrdia Urbana a través d'una veïna que és agent del cos i que els ha recomanat que es tanquessin a casa.

Quan ha arribat la patrulla policial, s'ha trobat que l'individu anava amb una arma de foc llarga en mà, i que en comptes de desistir en veure la presència policial els ha desafiat i disparat. Com a resposta, els agents locals l'han respost amb almenys tres trets. A la zona, ràpidament s'han mobilitzat més patrulles de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra de Figueres que han donat suport al cos policial local. Els policies han pogut detenir a l'agressor i li han intervingut l'arma llarga i també la munició que duia al cim.

Llavors ha estat traslladat a l'hospital de Figueres amb diferents ferides de bala. Pocs minuts després, l'home ha mort al mateix centre hospitalari. Tenia un impacte a la zona del tòrax que feia perillar la seva vida i finalment ha estat així. L'individu tenia 71 anys i era veí de la ciutat.

Els Mossos d'Esquadra, que també han acudit al lloc dels fets, s'han fet càrrec de la investigació que, de moment, apunta a una disputa familiar. Una patrulla policial ha custodiat el lloc dels fets durant tota la nit. Els agents de la científica eren a la zona recollint les beines així com les restes de l'actuació policial al lloc dels fets. La casa compta amb càmeres de vigilància i els policies que han actuat també, cosa que hauria de facilitar la investigació.

El tiroteig s'ha sentit des dels diferents barris pròxims a l'Aigüeta, com l'Eixample, els Cendrassos, l'Horta Capallera i el Parc de les Aigües. Els veïns constaten haver escoltat un mínim de sis o set trets, algun d'ells d'arma llarga.