L’hivern ja truca a les nostres portes. Aquest divendres, 1 de desembre, ha començat l’hivern meteorològic, que es prolongarà fins al 29 de febrer, al ser el 2024 any de traspàs.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha fet públic un vídeo a les xarxes socials en el qual explica com serà la nova estació en temperatures i precipitacions a partir dels models matemàtics de predicció estacional. I no serà un hivern normal en molts aspectes.

Segons l’Aemet, l’hivern 2023-2024 serà més plujós del que és habitual (un 50% de probabilitats) a la regió nord-occidental de la Península. A les Canàries, passarà el contrari: plourà menys del normal. A la resta d’Espanya, incloses les Balears, el pronòstic és concloent: pot passar de tot.

Quant a les temperatures, hi ha una seguretat més gran. Hi ha entre un 50% i un 70% de probabilitats que l’hivern sigui més càlid del que és habitual, sobretot a la meitat sud del país. Al nord serà calorós també, però una mica menys.

Els meteoròlegs de l’Aemet adverteixen que és un pronòstic de tendències que té en compte el conjunt de l’hivern. No es pot descartar que hi hagi episodis concrets d’entrada d’aire fred i de gelades.