Jutjat per dur amagat a les rodes del cotxe prop de 7 quilos de cocaïna a Garrigàs

La fiscalia demana que se’l condemni a 8 anys de presó mentre que la defensa rebaixa la petició als 3 anys

L'acusat durant el judici a l'Audiència de Girona.

L'acusat durant el judici a l'Audiència de Girona. / ARIADNA SALA

Ariadna Sala

L’Audiència de Girona ha jutjat un home a qui la Guàrdia Civil va enganxar conduint amb un cotxe on hi havia uns 7 quilos de cocaïna amagada a les rodes. Els fets van tenir lloc el 15 de febrer d’aquest any, quan l’acusat va ser aturat per una patrulla policial mentre circulava a l’altura de l’àrea de servei de l’Empordà, a Garrigàs

El processat va ser detingut com a presumpte responsable d’un delicte contra la salut pública, a l’espera que s’analitzés la substància que hi havia als paquets que es van trobar al vehicle.  

Per dur a terme l’anàlisi de la substància es va separar en dues mostres. L’anàlisi, avalada per les recomanacions del Consell de la Unió Europea, va prendre 87 grams de la primera mostra (subdividida en 24 paquets) i 23 grams més de la segona mostra (només un paquet). Els resultats van evidenciar que la substància analitzada a les dues mostres eren cocaïna. La quantitat confiscada té un valor de més de 248.000 euros. Per això, la fiscalia li demana 8 anys de presó a l’acusat per un delicte contra la salut pública de substàncies que causen un dany greu a la salut en quantitat de notòria importància, i vol que pagui una multa de 750.000 euros

L’acusat no ha declarat durant el judici. Les parts han renunciat a la majoria dels testimonis, i només ha declarat un dels agents que va dur a terme la patrulla on es va confiscar la droga.

Dubtes en les anàlisis

La defensa, per la seva banda, assegura que en cas de condemna la pena que es podria imposar és de màxim tres anys de presó. Segons el seu relat, durant l’anàlisi de la substància no tots els paquets de la primera mostra van ser sotmesos al drogo test, fet que fa dubtar sobre si hi havia cocaïna a totes les bosses. A més, no s’ha resolt durant el judici quin percentatge de la substància es va agafar de cada un dels paquets analitzats. Així, conclou que s'ha de descartar els resultats de la primera mostra, i que per tant, l’única prova objectiva que es té són 200 grams de cocaïna pura que es va detectar a la segona mostra.

Subscriu-te per seguir llegint