Crema una casa abandonada al carrer de la Jonquera de Figueres

No és la primera vegada que aquest immoble pateix un incendi

Incendi en una casa  del carrer la Jonquera de Figueres

Saïd Sbai

Jordi Callol

Jordi Callol

Quan passaven pocs minuts de les dotze de la nit, els Bombers van iniciar les tasques d'extinció d'un foc en un habitatge abandonat situat a la cantonada del carrer de la Jonquera amb el carrer Jòncols de Figueres.

Els serveis d'emergència van rebre l'avís a les 00:00 i s'hi van desplaçar vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat, el Servei d'Emergències Mèdiques i la Guàrdia Urbana.

Els Bombers expliquen que va cremar un habitatge de dues plantes i que l'incendi va provocar que col·lapsés el sostre del primer pis. Sortosament, «en el moment de l’incendi no hi havia ningú en el seu interior i no hi ha ferits», expressa la Guàrdia Urbana de Figueres.

Segons es pot veure en les imatges penjades per diversos veïns a les xarxes socials, el foc estava totalment desenvolupat i les flames arribaven a l'exterior d'aquesta casa, arribant a cremar la porta principal. Fins i tot, alguns figuerencs van manifestar a través de Twitter que el fum arribava a la plaça Triangular, a molta distància del succés.

Durant l'extinció, el cos de bombers va dur a terme tasques defensives per tal que la calor no afectés els habitatges contigus. Finalment, a les 3:45 h es va donar el foc per extingit.

Durant el dia d'avui s'espera que l'arquitecte municipal valori l'estat de l'edifici conjuntament amb el Grup d'Estructures Col·lapsades dels Bombers.

Cremada per segona vegada

El passat 20 de gener ja es va cremar aquest mateix immoble. En aquells moments, es va haver de rescatar una persona i els seus gossos que s'havien refugiat al balcó.

En aquella ocasió va cremar el sostre, que estava fet de canyissar i fusta.