Els Bombers donen per estabilitzat l'incendi de Roses. En aquests moments, hi treballen 54 dotacions terrestres i tres mitjans aeris, que estan remullant tot el perímetre per evitar noves revifalles. El foc s'ha declarat cap a un quart de dotze de la nit en una zona a tocar del Mas Oliva.

Els Agents Rurals pugen a 433,89 hectàrees la zona afectada. De les quals, 431,85 són dins del Parc Natural del Cap de Creus.

Les primeres investigacions dels Agent Rurals apunten a una crema mal apagada com a possible causa i estan intentant esbrinar si estava comunicada i si es va fer abans o després que es decretés el Pla Alfa 2.

Després de setze hores, els Bombers han aconseguit estabilitzar l'incendi que crema des de quarts de dotze de la nit en ple Parc Natural del Cap de Creus, a Roses. Les flames han començat en una zona de Mas Oliva, tot apunta que per una crema mal apagada, i s'han estès ràpidament atiades per la tramuntana i l'orografia de la zona. De fet, durant la nit hi ha hagut ràfegues de fins a 100 km/h en alguns punts.

Un cop estabilitzat, els Bombers treballen ara remullant el perímetre –que abasta gairebé 400 hectàrees de terrenys forestal- per evitar noves revifalles. "Ara mateix no hi ha cap situació que ens preocupi, però com en tot incendi, fins que no estigui apagat i extingit sempre hem d'estar amatents", assegura el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Joan Delort.

En aquest sentit, ha dit que tot i que preveuen estar-hi treballant tota la nit amb diverses unitats ja treballen "cap al control". Tant és així que Delort ha dit que aquest dimarts esperen que no només es pugui donar per controlat sinó també per extingit.

Una campanya d'estiu "molt dura"

Delort també ha augurat una temporada d'estiu complicada. "Els proper mesos apunten a ser molt desfavorables", ha dit. La llarga sequera que arrosseguen diverses zones del país –entre elles, l'Alt Empordà- genera un important estrès hídric en la vegetació i això pot provocar que, encara que pogués amb intensitat el mes d'abril, no acabi "compensant". "Ens estem preparant i mentalitzant per una campanya d'estiu que pot ser molt dura", ha admès Delort.

Segueix el minut a minut de l'incendi aquí:

En directe

Última actualització 09:21

Hi ha cinc vehicles a la zona remullant un petit congost de difícil accés, al flanc dret, on ha sortit alguna fumarola de forma intermitent

CONTROLAT: Els Bombers donen per controlat el foc de Roses, que ha cremat 433 hectàrees de superfície forestal

Els Agents Rurals pugen a 433,89 hectàrees la zona afectada. De les quals, 431,85 són dins del Parc Natural del Cap de Creus.

Joan Delort - Director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments: "Ara mateix no hi ha cap situació que ens preocupi, però com en tot incendi, fins que no estigui apagat i extingit sempre hem d'estar amatents"

ESTABILITZAT: hi treballen 54 dotacions terrestres i tres mitjans aeris que remullen la zona per evitar revifalles

Missatge del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer:

A la zona afectada pel foc ha tornat a bufar tramuntana, i es preveu que aquest fet s’allargui durant tot el dia

Hidroavions de l'Exèrcit de l'Aire s'incorporen a l'extinció de l'incendi de Roses

Canadair CL 215T 415 Trànsit Aeri de Catalunya

Tot i que els Bombers confien en poder estabilitzar-lo al llarg de les properes hores, continua preocupant el flanc dret, de la zona de Montjoi, i les revifalles que el vent està provocant.

Bombers informa que l'incendi ha cremat una superfície provisional de 392 hectàrees, la majoria dins dels límits del Parc Natural del Cap de Creus. Tot al terme municipal de Roses

Els diferents operatius al Centre de Comandament Avançat (CCA) del parc de Bombers de Roses fan una nova reunió de coordinació

Reunió de coordinació entre els diferents operatius al Centre de Comandament Avançat (CCA) Protecció Civil

Segons informa l'Ajuntament de Roses, actualment hi treballa 1 helicòpter i 2 avionetes, amb la previsió que se n’incorporin dues més arribades de Madrid

Els Agents Rurals treballen amb la hipòtesi que el foc s’hauria originat arran d’una crema mal apagada

La Creu Roja ha activat diversos vehicles d'avituallament i voluntariat per donar servei i col·laboració en l'incendi forestal de Roses. El dispositiu logístic de Creu Roja s'ha activat de matinada.

Diversos vehicles d'avituallament i voluntariat col·laboren en el foc de Roses CREU ROJA

El cap de la Regió d'Emergències de Girona, Jordi Martín, ha insistit en que cal ser prudents però que esperen estabilitzar-lo al llarg del dia d'avui, tenint en compte que el vent ha afluixat i que s'hi han incorporat mitjans aeris.

Veure més